• C Novo mesto
  • 21:40
  • Čet, 05.08.2021

Z novomeške vintage trgovine prosijo za informacije, povzročena je ogromna škoda

»Žal nismo dosegljivi na telefon, ker so nam ga ukradli ‘nepridipravi’. Vlomil so v butik Stara šola Novo mesto in lokal Čajarna Stari most. Povzročili ogromno škodo,« sporočajo na facebooku iz trgovine z vintage izdelki, imenovane Stara šola Novo mesto.  Ob tem prosijo za vse informacije, če je kdo videl ali kaj slišal.

Kaj pravi policija?

»Na Glavnem trgu v Novem mestu je v noči na 19. 7. nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujl denar, mobilni telefon in tablični računalnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode,« so glede vloma zapisali policisti PU Novo mesto.

Pester dan, kar se vlomov tiče

Sicer pa s PU Novo mesto poročajo še o več vlomih te dni. V okolici Mokronoga je med 18. 7. in 19. 7. nekdo skozi vrata vlomil v objekt društva. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom. V kraju Vrh pri Površju na območju PP Krško je v noči na 19. 7. neznanec skozi okno vlomil v počitniško hišo in odtuji več steklenic vina in meso iz zamrzovalne skrinje. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1100 evrov. V naselju Celine na območju PP Krško je neznanec z dvorišča stanoavnjske hiše odtujil neregistrirano kolo z motorjem Tomos APN 6, modre barve.

NaDlani.si; Foto: facebook