• C Novo mesto
  • 00:13
  • Ned, 14.04.2024

Znano, kdo je umrl na dolenjski avtocesti, cesta dlje časa zaprta

V hudi prometni nesreči na dolenjski avtocesti pri izvozu Višnja Gora v smeri Novega mesta sta umrla dva človeka, več je poškodovanih. Trčilo je sedem osebnih vozil, tovorni vozili in kombi, so sporočili iz centra za obveščanje. Avtocesta proti Dolenjski zaradi odstranjevanja posledic nesreče ostaja zaprta. V nesreči, ki se je zgodila ob 13.18 uri, sta umrla 74-letni moški in 67-letna ženska, oba državljana Slovenije, ki sta bila potnika v kombiju, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Eno huje in deset lažje poškodovanih oseb

Po podatkih centra za obveščanje so reševalci na kraju oskrbeli eno huje in deset lažje poškodovanih oseb. Devet poškodovancev so prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Po doslej znanih podatkih policije je 73-letni voznik osebnega vozila vozil v smeri Novega mesta, ko je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v odbojno ograjo in obstal na voznem pasu avtoceste. Za njim je pripeljalo tovorno vozilo s priklopnikom, ki je pred nesrečo varno ustavilo, v njegov zadnji del pa je prav tako zaradi neprilagojene hitrosti trčil 53-letni voznik kombija.

Naslednji je pripeljal 27-letni voznik osebnega vozila, ki se je izogibal vozilom in zato trčil v odbojno ograjo. Za njim je pripeljal 22-letni voznik osebnega vozila, ki se varno ustavil. Za njim so se varno ustavili še voznik tovornega vozila s priklopnikom in štiri osebna vozila, vanje pa je zaradi neprilagojene hitrosti trčil 47-letni voznik osebnega vozila.

Policisti so opravili ogled kraja nesreče, prisotni sta bili tudi dežurna državna tožilka in preiskovalna sodnica. Povzročiteljem prometnih nesreč z materialno škodo oziroma nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami bodo policisti izdali globe, zoper povzročitelja nesreče s smrtnim izidom in hudimi telesnimi poškodbami pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, so zapisali na policiji.

Cesta dlje časa zaprta

Avtocesta je bila zaradi ogleda kraja nesreče in nato odstranjevanja posledic dlje časa zaprta. Promet je ponovno stekel nekaj pred 20. uro.

N. D.; Foto: printscreen RTV Slovenija