• C Novo mesto
  • 09:20
  • Sre, 29.11.2023

Dobrodelni koncert Imeti rad v Sevnici

Vabljeni na tradicionalni dobrodelni koncert Imeti rad! s katerim Rotary klub Sevnica želi zbrati čim več sredstev za Urbana Miroševiča, v sklopu akcije Koraki za Urbana.

Deček, ki bo maja letos dopolnil štiri leta, ima redko gensko bolezen, sindrom CTNNB1, in je prvi otrok v Sloveniji, ki so mu diagnosticirali to bolezen. V okviru projektu Koraki za Urbana so se začela zbirati sredstva za razvoj programa genske terapije za sindrom CTNNB1. »Pred nami je dolga pot, predvsem pa zelo draga pot. A upanje, da nam lahko tovrstno zdravljenje omogoči normalno življenje, po katerem hrepenimo, je neprecenljivo. Upanje, da bi lahko bil Urban po tem zdravljenju samostojen, tekel s svojo sestrico, nama rekel: ’Mami, oči, rad vaju imam’, je neprecenljivo. Odločeni smo, da se ne bomo ustavili, dokler raziskovalci ne razvijejo ustreznega zdravljenja zanj in za vse ostale otroke, prizadete s tem sindromom,« pravita starša, Špela in Samo Miroševič. Samo je odraščal v Sevnici in mu podpora lokalnega okolja veliko pomeni.

Tradicionalni dobrodelni koncert Imeti rad bo potekal v soboto, 4. marca, ob 18. uri v Športnem domu Sevnica. Nastopili bodo Godba Sevnica, Oktet Jurij Dalmatin, Mladinski pevski zbor OŠ Tržišče in skupina Čuki. Program bo povezovala Tanja Urek.

Predprodaja vstopnic (cena vstopnice je 20 evrov, za predšolske otroke 10 evrov) poteka v cvetličarni Zelena Pika, TA Doživljaj, Gostišču Dolinšek in prostorih DU Sevnica. Naročite jih lahko tudi po elektronski pošti: rotaryklubsevnica@gmail.com ali po telefonu 031 653 122 (Ana).

Pomagajmo Urbanu do cilja!

Vir in foto: Rotary klub Sevnica