• C Novo mesto
  • 05:47
  • Ned, 26.06.2022

Dolenjski policisti prosijo za pomoč: odjeknila je močna detonacija

KRMELJ – »Kaj se dogaja v Krmelju, gromozanski pok smo slišali več kilometrov naokoli v naselju Jablanica, občina Sevnici,« so besede s katerimi se je na nas obrnila zaskrbljena bralka.

Uprava za zaščito in reševanje, poroča o nesreči z naravnimi in drugimi snovmi.

Kaj pravi policija?

Dolenjski policisti so v soboto okoli 22.30 na številko 113 prejeli več klicev občanov, ki so slišali močno detonacijo. Ta je stresla okna v Vrhu pri Boštanju, detonacijo pa so slišali tudi v Krmelju in Sevnici. Na območje so šli policisti, ki z zbiranjem obvestil nadaljujejo tudi danes in prosijo za informacije vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, poizvedovanje na terenu doslej ni dalo rezultatov. Prav tako na številko policije 113 in številko za pomoč v sili 112 niso prejeli nobenih klicev o morebitnih poškodbah ljudi, živali ali premoženja, ki bi lahko bili povezani z omenjenim primerom.

Nadaljuje se zbiranje obvestil

Policisti tako na terenu nadaljujejo z zbiranjem obvestil, policija pa prosi vse, ki bi ji lahki dali kakršnekoli uporabne informacije za preiskavo primera, naj pokličejo na policijsko postajo Sevnica na številko 07 81 61 800 ali na številko policije 113.

NaDlani.si; Foto: youtube

 

NaDlani.si; Foto: youtube