• C Novo mesto
  • 10:06
  • Čet, 28.09.2023

Dolenjsko navdušuje Bartog

Bartog je ponos lokalne skupnosti na Dolenjskem. Vodilni so na področju pnevmatik, rezervnih delov, dodatne opreme in servisiranja vseh vrst vozil v Sloveniji. Vrata odpirajo tudi številnim mladim.

Podjetje Bartog redno povečuje število zaposlenih, modernizirajo svoje procese dela in izmenjavo dobrih praks znotraj njihove skupine. Direktor Sašo Šimec, ki mu mednarodnih poslovnih izkušenj ne manjka je v Bartog je prišel iz uprave Iskratela. »Bartog je danes podjetje, ki je vodilno kar na dveh segmentih – pnevmatike in avtodeli. Kot član skupine Tokić smo vodilni tudi v regiji, pripravljamo pa se na skok na avstrijski trg. Lani je Bartog prešel iz družinsko vodenega podjetja v profesionalno vodeno podjetje.«

Bartog ima kar 10 svojih poslovalnic v Jugovzhodni regiji. Nahajajo se v Novem mestu, Mirni Peči, Trebnjem, Ivančni Gorici, Metliki, Črnomlju, Krškem, Brežicah, Sevnici in tudi v Ribnici. V teh poslovalnicah je skupno zaposlenih približno 30 ljudi, v industrijski coni Dolenja vas v Mirni Peči, kjer je Bartogov logistično – distribucijski center in tudi prostori uprave podjetja, pa je prav tako zaposlenih več deset Dolenjcev, Posavcev in Belokranjcev.

Bartogov logistično distribucijski center v Industrijski coni Dolenja vas – Mirna Peč je nastal leta 2019. Skladišče obsega 12.800 m2, na več kot 11.000 paletnih mestih pa je dobrih 250.000 artiklov.

bartog

Ambiciozno podjetje.

Ambiciozni načrti za ponos lokalne skupnosti

Kot poudarja Šimec, letos nadaljujejo z izboljševanjem procesov in kakovosti storitev, tako za končne stranke kot za partnerje. »Z dvigom standarda nadaljujemo z razvojem podjetja, ki bo v ponos ne le Dolenjski, temveč tudi standard v Sloveniji.

Priložnost za mlade

Poleg veliko izkušenih strokovnjakov imajo priložnost za delo pri njih tudi mladi. »Zavedamo se pomembnosti naše aktivne vloge pri soustvarjanju bodočih generacij. Tukaj mislim na predavanja naših ekspertov, možnosti praks dijakov/študentov, izobraževanja profesorjev ter kasneje možnosti delovnih praks in zaposlitev v našem podjetju. V skupini imamo zelo napreden tehnično-izobraževalni center, ki ga uporabljamo tako za izobraževanje naših ekspertov kot tudi dijakov in študentov. Kot podjetje smo aktivni v različnih združenjih, sodelujemo pa tudi z lokalno skupnostjo. Vse z namenom ustvarjati skupni boljši jutri za vse nas,« dodaja direktor Šimec.

S.B. / Foto: Bartog