• C Novo mesto
  • 03:17
  • Pon, 23.05.2022

Državna prvakinja v tenisu prihaja iz Sevnice

Sevnica ima dvojno državno prvakinjo v tenisu 2022. 

Una Grubešič, članica Teniške Akademije Gospod Ficko (GFTA), že dalj časa opozarja nase in na svoje uspehe. 14. januarja 2022 pa je to potrdila z dvojnim državnim naslovom na zimskem državnem teniškem prvenstvu za deklice in dečke do 12 let, katero je potekalo v Mariboru.

V konkurenci deklic je bilo v žrebu 64 mest za deklice, Una pa je na poti do finala oddala le “skromnih” 5 iger. Odpor ji je nudila šele v finalu trenutno najbližja in edina resnejša konkurentka v Sloveniji, Sara Kovačevič iz Ljubljane, katero pa je potem v finalu premagala s rezultatom 26 62 62.

Una je trenutno v Sloveniji z velikim naskokom vodilna igralka v tej kategoriji in se bo pričela resneje spogledovati z mednarodno konkurenco do 12 in 14 let, da bo lahko obdržala visok nivo igre ter motivacijo za nadaljnje delo. Grubešičeva je s tem uspehom še povečala prednost na slovenski jakostni lestvici do 12 let in tako z velikim naskokom zaseda 1. mesto v državi.

S tem je tudi že močneje utrdila svoj položaj v slovenski reprezentanci do 12 let, katero sestavljajo 3 najboljše igralke v državi, ki bodo v sezoni 2022 zastopale Slovenijo na mednarodnih tekmovanjih. S partnerko Saro Kovačevič, pa sta osvojili tudi naslov državnih prvakinj v konkurenci dvojic, kjer pa nista do osvojitve naslova oddale niti enega niza.

S.B., Foto: klub GFTA

dolenjske lekarne