• C Novo mesto
  • 15:44
  • Čet, 22.02.2024

Huda ura na Dolenjskem: Apokalipsa pri nas!

Močan dež in veter sta ponoči in zgodaj zjutraj po podatkih uprave za zaščito in reševanje povzročila nekaj škode, med drugim na območju občin Mirna, Mokronog-Trebelno, Šmarješke Toplice in Škocjan. Tam je po prvih podatkih močan veter poškodoval strehe ter podiral drevesa in električne drogove v naseljih Volčje Njive, Stan, Glinek, Dolenje Laknice.

Na terenu posredujejo gasilska društva in delavci komunale. V Postojni je meteorna voda zgodaj zjutraj poplavila pritličje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Postojna, ki so vodo izčrpali.

Popoldne bo še nekaj neviht

Popoldne bo ponovno nastalo nekaj ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27, na Primorskem okoli 29+ stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo povečini sončno, več oblačnosti bo na Gorenjskem in Koroškem. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Sredi dneva in popoldne bo predvsem na severu nastala kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem ob šibki burji okoli 19, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo večinoma sončno, popoldne in zvečer bodo na severu nastale plohe in nevihte, ki se bodo zvečer razširile nad večji del Slovenije in v drugem delu noči ponehale. V sredo bo dopoldne suho, popoldne bodo nastale posamezne plohe.

N. D.; Foto: PGD Volčje Njive