• C Novo mesto
  • 02:15
  • Čet, 29.02.2024

Jure Kovačič, ponovno izvoljeni predsednik Prforcenhausa

Etnološko društvo Prforcenhaus se je minuli petek sestalo na rednem občnem zboru. Glavni namen društva se v statusu društva ne spreminja, dejavnost ostaja enaka- ohranjanje pustnih šeg in navad. Občnega zbora se je udeležil tudi župan občine Kostanjevica na Krki, g. Robert Zagorc. 

Občni zbor.

Na začetku občnega zbora so prisotni člani društva potrdili dnevni red zbora, sledila pa so poročila aktivnosti iz leta 2022. Med zanimivejšimi dogodki lanskega leta je bil piknik predsednika, izdelali so nov splav, redno se srečujejo z OŠ Kostanjevica na Krki, organizirali so Kostanjeviško noč, bili na strokovni ekskurziji s čebelarji, ter izletu v Subotici. Organizirali so Biro 22, ki je bila s protokoljarnim vinom lepo donosna: “Cisterna pa že malo pušča,” povedo člani v šali. Dogodek Šelmarije, je bil organiziran in izpeljan, kot pomemben dogodek za kraj in občino v pustnem času. Minulo leto pa je bilo izrednega pomena tudi zaradi razpisa Ministrstva za kulturo, s katerim pa je društvo pridobilo nove obleke za uresničevanje njihove dejavnosti.

kostajevica

Volitve 2023.

Tokratni občni zbor je bil pomemben, saj so bile na zboru tudi volitve novega predsednika in odbora. Obveščanje članov sicer v društvu poteka konstanto in tekoče, nekaj članov društvo vsako leto tudi pridobi na novo. Nekaj novosti v bodoče prinaša red in dejavnost disciplinske komisije društva, novo izvoljeni predsednik pa je tudi za mandat naslednji 5 let, g. Jure Kovačič.

S.B.

Foto: S.B.