• C Novo mesto
  • 02:07
  • Ned, 22.05.2022

Kraja v naselju Golobinjek pri Mirni Peči! »Ta harmonika ima velik pomen za očeta«

Kot kaže so neznanci med torkom in petkom popoldne vlomili v zidanico, jo pregledali in odnesli diatonično harmoniko Melodija. Lastnik je vlom opazil v petek popoldne in obvestil policiste. Storilci so mu naredili za okoli tisoč petsto evrov škode.

»Prejšnji teden nam je bila odtujena diatonična harmonika znamke Melodija iz vikenda v naselju Golobinjek pri Mirni Peči. Vlomilec je vlomil skozi okno v spodnji etaži ga poškodoval ter vzel harmoniko, ki ima za očeta Marka zelo velik pomen, saj jo je dobil za svoj 50. rojstni dan, kot darilo svojih hčera. Novica je že objavljena na družbenem omrežju Facebook, kjer jo je delilo ogromno število ljudi. »Danes ponoči nam je bila ukradena očetova harmonika Melodija. Ta harmonika je bila našemu očetu darilo za 50 let in mu zelo veliko pomeni. Prosimo če se objava deli, in jo s skupnimi močmi mogoč dobimo nazaj ter povrnemo nasmeh očetu,« je v objavi še zapisala Anja.

»Sigurno jo je odnesel nekdo, ki pozna situacijo v hiši. Upam ,da mu oce prvo pritisne enih par okol kepe ,da mu bo zvok harmonke se bolj všeč ,ko se najde, da si bo zapomnil. Pa veliko uspeha, da se najde«; »Vidm da si pred kratkim imela rojstni dan.. Me zanima ali ste na ta dan igrali harmoniko? Ce ste jo se lahko samo prašaš kdo od povabljenih ki je bil takrat tam si jo je najbolj ogledoval.. In dobiš odgovor…« se glasijo komentarji.

Kaj pravi policija?

V Golobinjeku so novomeški policisti v petek zvečer opravili ogled vloma. Kot kaže so neznanci med torkom in petkom popoldne vlomili v zidanico, jo pregledali in odnesli diatonično harmoniko Melodija. Lastnik je vlom opazil v petek popoldne in obvestil policiste. Storilci so mu naredili za okoli tisoč petsto evrov škode.

Policisti so na števili policije med vikendom sprejeli 519 klicev, od tega je bilo 119 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo.

N. D.; Foto: facebook

dolenjske lekarne