• C Novo mesto
  • 04:56
  • Čet, 30.05.2024

Odprti novi prostori podružnične šole v Dolenji Nemški vasi

saso avsenik

TREBNJE Na podružnični šoli v Dolenji Nemški vasi, ki deluje pod okriljem Osnovne šole Trebnje, so po obsežni prenovi in dozidavi sodobno in po najnovejših standardih opremljene učilnice namenu predali v petek pozno popoldne.

Gradnja nekaj manj kot 5,2 milijona evrov vredne pridobitve se je začela v začetku leta 2022, resorno ministrstvo je prispevalo 1,4 milijona evrov. V podružnični šoli imajo danes 15 učilnic (prej pet), novo kuhinjo in jedilnico, knjižnico in multimedijsko učilnico. Več kot sto otrok v petih oddelkih podružnice in skoraj 200 učencev iz skupaj osmih oddelkov prvega in drugega razreda matične osnovne šole v Trebnjem je prvič prestopilo prag nove šole 1. septembra.

»Gre za največji projekt Občine Trebnje v zadnjem desetletju in velik korak za rešitev prostorske stiske  v matični osnovni šoli v Trebnjem. V Dolenji Nemški vasi smo zagotovili optimalne prostorske in organizacijske pogoje za izvajanje pouka. Nova pridobitev zato predstavlja tudi pomemben dvig kakovosti izobraževalnega okolja. Z razširitvijo prostorskih kapacitet se je spremenila tudi organizacijska oblika izvedbe vzgojno-izobraževalnega dela in že po enem mesecu in pol se kažejo pozitivni učinki in zadovoljstvo učencev, zaposlenih in staršev,« pravi županja Občine Trebnje Mateja Povhe.

Za petkovo odprtje so osnovnošolci skupaj s prijatelji, ki obiskujejo Glasbeno šolo Trebnje, pripravili poseben kulturni program. Preden so se obiskovalci srečali s poukom v šoli nekoč in danes sta zbrane poleg županje Mateje Povhe nagovorila tudi v. d. ravnateljice Ana Kastigar in v. d. direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo, sicer nekdanji ravnatelj OŠ Trebnje, Rado Kostrevc. Vsi trije so skupaj prerezali tudi trak pred novim glavnim vhodom v šolo.

V Osnovni šoli Trebnje in njenih treh podružnicah – poleg Dolenje Nemške vasi še Dobrnič in Šentlovrenc – sicer v novem šolskem letu pouk obiskuje več kot 1200 učencev, v Osnovni šoli Veliki Gaber pa imajo leto 250 otrok..

Vir in foto: Lapego

Odprti novi prostori podružnične šole v Dolenji Nemški vasi
1 od 6
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.