• C Novo mesto
  • 23:54
  • Sob, 21.05.2022

Policija preprečila praznično povorko v Posavju, prišlo je do anonimne prijave

Z njo so pri ljudeh na svoj način želeli vzbudili praznično vzdušje, še posebej pri otrocih.

V Brežicah so člani Društva podeželske mladine dan po božiču hoteli pripravili tako imenovano Božično traktoriado, kjer bi se s praznično okrašenimi traktorji popeljali po kraju in tako pri ljudeh na svoj način vzbudili praznično vzdušje, še posebej pri otrocih. A dogodek je preprečila policija.

Kot je za Posavski obzornik povedal predsednik DPM Brežice Karlo Budič, je tik pred štartom povorke prišla policija z več avtomobili in jim prepovedala izvedbo.. »Zelo, zelo smo razočarani. Ogromno truda in veliko ur dela smo vložili v organizacijo Božične traktorijade, ki nam je lani prvič res lepo uspela, zato smo jo želeli ponoviti, in kot ste lahko videli, je bilo letos več kot enkrat več traktorjev, česar smo res zelo veseli, odziv je bil nad pričakovanji. Mi smo želeli samo razveseliti in polepšati božične praznike našim občanom, da bi nas videli skozi okna hiš, ko bi se z okrašenimi traktorji peljali po cestah občine. Nismo imeli nikakršnega namena, da bi se zaradi nas ljudje zbirali ob cestah, kajti ne bi se nikjer ustavljali, ampak šli samo mimo,« je izjavil za omenjeni lokalni portal.

Policisti so traktoristom pregledali dokumente, pri nekaterih opravili tudi preizkus alkoholiziranosti. Budič je poudaril, da so se le želeli z okrašenimi traktorji popeljati po cestah občine, da bi jih ljudje gledali izza oken svojih hiš, niso ljudi pozivali k zbiranju, niti se niso imeli namena ustavljati. Kako bo zoper traktoriste še ukrepala policija, bo jasno jutri.

N. D.; Foto: facebook

 

 

 

 

 

cvetličarna