• C Novo mesto
  • 15:17
  • Čet, 11.08.2022

Poslovil se je trener in profesor, v klubu in novomeški šoli žalujejo

podčetrtek

Vedno je bil iskriv sogovornik, zato je bilo zanimivo biti v njegovi družbi.

NOVO MESTO – V petek je umrl Marko Zalar, profesor športne vzgoje na ŠC Novo mesto in tudi nekdanji aktivni član MOK Krka Novo mesto, kjer so se mu ob tej priliki tudi poklonili.

“Marko Zalar se je z odbojko spoznal kot dijak Poljanske gimnazije, ki jo je obiskoval v sedemdesetih letih preteklega stoletja. Tam se je, Borovničan, priključil družbi deklet in fantov, ki so odbojko trenirali in igrali v društvu Partizan Tabor. Spreten in tekmovalen kot je bil, je kmalu začel nastopati v ligaških tekmovanjih. Najprej za Partizan Tabor in kasneje za OK Črnuče. Marko je igral dobro odbojko. Igral jo je na nek njemu lasten, nepredvidljiv način, pa vendar učinkovito. Šport je postal tudi njegova poklicna odločitev. Diplomiral je na Fakulteti za šport in kot športnega pedagoga ga je pot zanesla tudi v Novo mesto, kjer si je ustvaril družino. Ko smo po letu 2000 začeli oživljati novomeško odbojko, se je Marko takoj in z veseljem pridružil. Kar nekaj let je bil trener mlajših selekcij, rad pa je pomagal tudi pri drugih organizacijskih nalogah. Bil je neke vrste povezovalni člen med klubom in Šolskim centrom Novo mesto, kjer je kot profesor športne vzgoje z odbojko seznanjal številne generacije fantov. Mnogi od teh so odbojkarske poti začeli ali nadaljevali v našem klubu. Zelo je bil vesel, ko se je za odbojko odločil tudi njegov sin Anže. Z navdušenjem ga je spremljal kako raste v dobrega odbojkarja. Ko je Anže zaradi študija prenehal z aktivnim igranjem odbojke, je to razumel, čeprav nekaj razočaranja ni mogel povsem skriti. Marko je imel odbojko rad. Na številnih naših druženjih je pogovor vedno nanesel na odbojko, čeprav smo začeli s čim drugim. Po dveh, treh stavkih smo že bili v spominih na bolj ali manj pomembne tekme ali dogodivščine. Pogovore je znal začiniti z njemu lastnim, včasih nenavadnim, toda vedno pozitivnim humorjem. Vedno je bil iskriv sogovornik, zato je bilo zanimivo biti v njegovi družbi.

Sporočamo vam žalostno vest, da nas je 19. marca 2021 zapustil naš sodelavec, učitelj športne vzgoje, Marko Zalar….

Objavil/a Srednja strojna šola Novo mesto dne Petek, 19. marec 2021

Zadnja leta smo se srečevali manj. Vedeli smo, da ima Marko težave z zdravjem, toda da je tako hudo, si nismo mogli misliti. Marko, hvala ti za prispevek, ki si ga dal odbojki in moškemu odbojkarskemu klubu iz Novega mesta. Spominjali se te bomo. Iskreno sožalje vsem svojcem. Prijatelji in odbojkarji MOK Krka,” so še zapisali v novomeškem kolektivu.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

podčetrtek