• C Novo mesto
  • 11:27
  • Čet, 22.02.2024

Pustovanje v Mirni Peči s čebelicami, škrati in mavricami

Pustovanje v Mirni Peči je bilo pravo karnevalsko doživetje, ki je potekalo na debeli četrtek, 8. februarja. Organiziralo ga je Kulturno društvo Četrtkova brenčanja, ki je že tretjič zapored pripravilo to prireditev, polno barv, domišljije in zabave. Pustna povorka se je začela pri cerkvi svetega Kancijana in nadaljevala skozi središče mesta vse do Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Povorko so vodili žabec Rado, hišnik Štef z Štefmobilom, skupaj z razigranimi čebelicami.

Veselo vzdušje so popestrili glasbeni ritmi, ples in petje, z glavnima animatorjema žabcem Radom Trifkovićem in klovneso Urško Štrucelj Plot iz Plesnega studia Novo mesto. Obiskovalci so lahko uživali tudi v različnih kulinaričnih dobrotah, kot so krofi iz Pekarne Mokronog in brezalkoholne pijače ter sveže pečene kokice in miške iz stojnice sladke Saške .

Posebno pozornost so pritegnile izvirne maske, ki so bile večinoma doma izdelane. Med nagrajenimi maskami so bile rubikove kocke, čebelice, kravice, čarovnice, mavrice in še mnoge druge. Družinsko in skupinsko so se maske najbolj izvirno predstavile kot škrati, čarovnice, minjoni, Rdeča kapica in in volkec ter ovčke s pastirjem.

Organizatorji se zahvaljujejo vsem sponzorjem in podpornikom, ki so prispevali k bogatemu naboru nagrad, ter članom komisije, ki so izbrali najboljše maske. Zahvala gre tudi vsem obiskovalcem, animatorjem, pekarni za krofe, ponudnikom sladic in redarjem, ki so zagotovili varnost.

 

Vir in foto: Četrtkova brenčanja