• C Novo mesto
  • 08:37
  • Ned, 26.06.2022

Stara državna prvaka osvojila prvi lovoriki tega leta

Lepo sobotno vreme so gorski tekači izkoristili za podvig k Sv. Primožu. Maj Repovž je z višinsko razliko 444 metrov suvereno opravil v 19 minutah, državna prvakinja pa je postala tudi Kiara Blatnik. 

gorski tek

Gorski tek k Sv. Primožu

V soboto 26. marca 2022 se je odvijala 26. izvedba Teka k Sv. Primožu, ki je štela za Prvenstvo Slovenije in Pokal Slovenije v gorskih tekih GOR.

Maj Repovž in Kiara Blatnik, ki sta prejela priznanje za naj gorska tekača že za leto 2021, na prireditvi Športnik leta občine Sevnica pa plaketo za perspektivna športnika, sta osvojila prvi lovoriki tudi v tem letu.

gorski tek

Prvi rezultati gorskega teka.

Maj (AK Sevnica) je nastopil na najdaljši progi z razdaljo 3,5 kilometra z višinsko razliko 444 metrov in suvereno slavil s časom 00:19:14 ter osvojil državni naslov v kategoriji do 16 let.

Kiara (ŠD Blanca) si je na srednji progi z razdaljo 1,1 kilometra z višinsko razliko 175 metrov pritekla naslov državne prvakinje pred klubsko kolegico Niko Radej, ki je postala državna podprvakinja v kategoriji U14. Na enaki razdalji je Jan Dolmovič (ŠD Blanca) svoj lanski rezultat popravil za več kot minuto in zasluženo postal državni podprvak (U14).

Piko na i odličnim rezultatom je dodala še najmlajša gorska tekačica Nina Radej (ŠD Blanca), ki je na najkrajši progi z razdaljo 0,7 kilometra z višinsko razliko 70 metrov pritekla 3. mesto Pokala Slovenije.

Gorski tek

Navdušeni nad gorskim tekom.