• C Novo mesto
  • 19:54
  • Pet, 22.09.2023

Ne boste verjeli, kaj so pred božičem počeli novomeški policisti

Tudi letos smo se na PU Novo mesto odločili, da decembrske dni namenimo obisku starejših, predvsem tistih, ki sami živijo na podeželju, jim zaželimo lepe praznike in pokažemo, da v teh dneh niso sami. Med njimi so namreč tudi taki, ki si v teh dneh ne obetajo številnih obiskov in druženj, zato so se prijaznih deklet in fantov v modrem iskreno razveselili.

»Vsako leto znova nas gane, kako veliko jim pomeni vsaj kratek obisk in prijazna beseda. Letos smo bili enotni v odločitvi, da del promocijskih sredstev namenimo prav njim in nakupili solarne senzorske svetilke. Za starejše bo gibanje okoli hiše v temnih delih dneva gotovo lažje in bolj varno. Dekleta in fantje v modrem, vajeni, da se znajdejo v vsaki situaciji, so z veseljem zavihali rokave. Trem decembrskim dobrim možem, ki jim je menda bližje spuščanje po dimniku kot plezanje po lestvi in vrtanje, so priskočili na pomoč in na primerna mesta hiš in drugih objektov namestili luči. Z našimi občani smo govorili tudi o tem, kako lahko še bolje poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega premoženja. Svetovali smo jim, naj nas pokličejo, če se znajdejo v kakršnikoli stiski in potrebujejo pomoč policije. Povedali smo jim, da smo mi tukaj za njih tudi med prazniki in se lahko vedno obrnejo na nas. Seveda je bilo govora tudi o tem, o kakšnih poticah bo zadišalo med prazniki, gospodje pa so nam zaupali, kako uspešni so bili pri kletarjenju in sušenju klobas…« javnosti sporoča Alenka Drenik s PU Novo mesto.

 

Ob tem dodaja, da bi si njihove policistke in policisti želeli obiskati še veliko več starejših, vendar jim številne delovne obveznosti v teh dneh to žal onemogočajo. Pravijo pa, da prav zares ni potrebno veliko – iskreni nameni, srčnost in prijazen nasmeh. K takšnim gestam želijo spodbuditi tudi druge. »Vsi imamo v bližini nekoga, ki mu ves ta praznični rompompom ne prinaša le veselja, ampak zgolj poglobi občutek osamljenosti. In vedno je pravi čas, da odložite za trenutek svoje obveznosti in svoj čas namenite tistim, ki so v teh dneh osamljeni. Prijazen klepet in iskreno voščilo bo marsikomu polepšalo praznike in vrnilo upanje v dobro. Dobra dejanja se namreč čudežno hitro množijo, najbolj bogato pa nagradijo prav tistega, ki jih dela.«

N. D.; Foto: Shutterstock