• 20.88C Novo mesto
  • 15:46
  • Tor, 02.06.2020

Vozniki pozor! To je novega glede vpadnice pri tovarni Krka

NOVO MESTO – Na Šmarješki cesti pri tovarni Krka v Novem mestu, kjer so zaradi infrastrukturnih del pred mesecem uvedli enosmerno cestno zaporo, so to danes preuredili v obratni smeri. Nasprotno od prejšnje ureditve je možen le enosmerni promet v mesto, obvoz iz mesta v Mačkovec je možen mimo trgovskega središča Qlandia.

Na novomeški občini so za STA pojasnili, da so omenjeni cestni odsek delno zaprli zaradi urejanja kanalizacije za odvod morebitnih požarnih voda z bližnjega Krkinega tovarniškega kompleksa.

Omenjena dela na Šmarješki cesti bodo predvidoma potekala do sredine avgusta, so dodali in opozorili še, da so zaradi spremembe omenjene cestne zapore spremenili tudi potek voženj mestnih avtobusov v smeri proti Sevnem oz. Trški gori.

Podzemni bazen

Naročnik del je sicer farmacevtska družba Krka. V njeni službi za stike z javnostjo so za STA pojasnili, da ob glavni cesti zunaj Krkine ograje ob tovornem vhodu gradijo podzemni bazen, namenjen zbiranju požarnih vod v primeru požara oz. izrednih dogodkov.

Gre za 520.000 evrov vredno naložbo, s katero bodo okrepili varnost, preprečili možne posledice v primeru takšnih dogodkov in zagotovili izboljšanje na področju varovanja okolja.

»V Krki kot del svoje odgovornosti razumemo tudi skrb za zdravje in varnost svojih zaposlenih in lokalnega prebivalstva ter naravnega okolja, v katerem živimo in delujemo. Z vlaganji v opremo, tehnologijo in znanje redno skrbimo tudi za pripravljenost na morebitne naravne in druge nesreče,« so še zapisali.

STA; Foto: youtube