• C Novo mesto
  • 09:59
  • Čet, 28.09.2023

Zaradi snegoloma zjutraj jih je na območju Novega mesta 3156 ostalo brez!

V zgodnjih jutranjih urah je zaradi snega brez elektrike ostalo več tisoč gospodinjstev, ki jih z električno energijo oskrbuje podjetje Elektro Ljubljana. Po njihovih podatkih je bilo v njihovem omrežju zaradi posledic sneženja brez elektrike tudi skoraj 7.900 odjemalcev. Obilno sneženje, zaradi katerega so v ponedeljek zjutraj nastale številne težave predvsem na cestah, je povzročilo nemalo težav pri oskrbi gospodinjstev z električno energijo.

Okrog 8. ure zjutraj je bilo na območju, ki ga z električno energijo oskrbuje Elektro Ljubljana, brez elektrike 283 transformatorskih postaj in 5.578 gospodinjstev. Po podatkih Elektra je bilo v njihovem omrežju zaradi posledic sneženja brez elektrike tudi skoraj 7.900 odjemalcev. Območje obsega središče Ljubljane in njeno okolico, Kočevje, Novo mesto in Trbovlje, okvare pa so se zgoščeno pojavljale na območjih Polhovega Gradca, Turjaka, Žužemberka, Mirne Peči ter v okolici Trbovelj in Hrastnika.

 Zgolj na območju Novega mesta je brez elektrike okoli 6. ure zjutraj ostalo 3156 uporabnikov, so zapisali.

Kaos tudi v prometu

 Zaradi burje je zaprt del primorske avtoceste med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani, zaradi zdrsa več vozil pa tudi med Postojno in Uncem proti Ljubljani. Prav tako je zaprta avtocesta v razcepu Nanos iz smeri Vrtojba proti Kopru. Zastoji nastajajo tudi drugod po državi, promet ovirajo zdrsi vozil, poroča prometnoinformacijski center.

N. D.; Foto: arhiv