• 23.48C Novo mesto
  • 17:33
  • Sob, 06.06.2020

Zgodba iz Posavja, ki vas bo ganila: Sramota, da se sploh pogovarjamo o vrnitvi živega bitja takim ljudem

Po družabnih omrežjih je zaokrožila zgodba Luke, ki je včeraj še zadnjič peljal Rona na sprehod, mu zamenjal vodo, ga počohal in prejel lupčka od njega. Potem je v njemu nastal vihar čustev, saj bodo Rona vrnili nazaj lastnikom.

»Prvi rok so zamudili, pa so jim ga podaljšali in tudi tega so zamudili… Ron je bil privezan na verigo med staro kramo, stroji in avtomobili, bil nevaren ljudem in okolici. V registru je zaveden kot nevaren pes zaradi ugriza. Sedaj naj bi mu naredili boks po zahtevah inšpektorata (rok so, da ponovim, 2x zamudili) in to je dovolj… Resno?!
Veterinarska inšpekcija, kolikor je meni znano, bi morala delovati v DOBROBIT živali… In potem psa, ki smo ga prevzgojili in ki bi v pravih rokah lahko živel čisto uravnovešeno pasje življenje, dajejo nazaj ljudem, ki so ga učili agresivnosti, ki ga niso socializirali niti spoznavali z zunanjim svetom, ljudem, ki so neuravnovešeni in so jim odvzeli ovco ter na mestu evtanazirali prašiče, ki so psa brez zavetja imeli privezanega na verigi… Takim ljudem bodo dali nazaj psa!!

Danes sem zadnjič peljal Rona na sprehod, mu zamenjal vodo, ga počohal in prejel lupčka od njega. Viharja čustev v sebi…

Objavil/a Luka Vrbančić dne Ponedeljek, 09. december 2019

Samo zato, ker bo zdaj imel boks?!!! Ki so ga delali od 16.oktobra, pa do 9.decembra. Pozivam na takojšnjo reakcijo društev za zaščito živali, borcev za pravice živali, ki imajo poznanstva na inšpektoratu, da se takoj pritožijo pristojnim osebam in zahtevajo takojšen odvzem Ronija! Takoj!
To je nedopustno!
Sramota, da se sploh pogovarjamo o vrnitvi ŽIVEGA BITJA takim ljudem!

Prosim za čimveč delitev, da bo vidna ta sramota… Če treba, bo zgodba šla v medije… Res mi je dovolj teh zakulisnih iger, bil sem dolgo tiho, ampak tokrat je res dovolj!
Ničesar in nobenega me ni strah!
Delite čimveč, vsi, ki veste kako bi lahko pomagali, dobrodošli… Dejmo Ronija vrnit nazaj, zasluži si srečno pasje življenje! 💗

Ne damo Ronija«

Dodajmo, da  je bil Ron začasno odvzet in nameščen v zavetišče Brežice. Luka je tam prostovoljec, ki skrbi za pse. Rešitev je, da se Rona odvzame trajno, z odločbo!

NaDlani.si; Foto: facebook