• 15.51C Novo mesto
  • 05:34
  • Sob, 11.07.2020

Zgodba ob kateri je Slovenija obnemela: Ko sem imela 15 let so atek prišli v mojo sobo in me naredili za ženo

Zgodbe o spolnem izkoriščanju v družini nas pustijo brez besed, v šoku. A žal se le te dogajajo tudi v Sloveniji. To je le eden izmed njih, ki kroži po družabnih omrežjih:

Življenje 80-letne upokojenke Gabi  je bilo zaznamovano s trpljenjem in trdim delom. Rodila se je kot dvojčica, vendar ji je sestra pri 12ih letih umrla, zaradi bolezni. Njen oče je rad popival in to je pustilo posledice na celo družino. Takrat se je začelo, objavljamo pa del zapisa, katerega si v celoti lahko preberete na facebooku:

»Atek so tisti dan veliko popili, srce so razbili na kose, vrgli so ga v mamo. En kos ji je odneslo v oko, nikoli ni vec dobro videla.

Od takrat se nista imela več enako rada. Mama so pogosto jokali. Ko sem imela 15 let so atek prišli v mojo sobo in me “naredili za ženo”. Smrdeli so po tobaku, po žganju. Bolelo me je, še bolj pa duša. Atek so me “delali za ženo” ob nedeljah. Mama so vedeli, vedno bolj so jokali. Zboleli so na živcih, so rekli zdravniki “histerija neurosa”. Dvakrat so jo peljali v norišnico, v tem času so me atek imeli za ženo vsaki dan. Medicarno smo prodali, atek so služili potem z “kšeftanjem”.

“Jaz sem Gabi, Gabrijela.

Atek so vedno rekli, da imam angelsko ime. Doma smo imeli medičarno. To je lectarija. Imeli…

Posted by Humanitarček on Tuesday, October 29, 2019

Ko sem bila stara 18 let, sem se začela debeliti. Mama so takoj vedeli, kaj in kako. Šli sva k zdravniku, da mi je povedal, da sem noseča. Z mamo nisva vedeli kako naprej. Atek so jo vsakič pretepli, če je kaj želela rečt. Ko sem imela že pravi “lamp” so atek znoreli. Pretepli so me, zelo močno. Po trebuhu. Mama so kričali v sosednji sobi. Ko je bilo konec, sem čutila kri po nogah. Dete je odplavalo… moje dete.

Takrat sem šla od doma. Mama so mi pomagali spakirat čez nekaj dni, ko sem lahko hodila. Dali so mi svoj medaljon, pa lectovo srce in me poljubili, me spremili na postaji. Še denar so doma pobrali, pa nekaj stvari, hrane. Atek so bili takrat na “kšeftu”. Naslednji dan so šli v Savo, preden so atek prišli domov. Moja dobra mati. Zdaj so pri Mariji.«

NaDlani.si; Foto: Shutterstock