• C Novo mesto
  • 06:20
  • Ned, 26.06.2022

Znana dolenjska družina v solzah: Ti si postavil temelje, na katerih se sedaj ustvarja. Počivaj v miru …

»Dragi ata! S tabo se je naša zgodba Vinske kleti Colnar začela. Vse od samega začetka si bil prisoten. Ti si postavil temelje, na katerih se sedaj ustvarja. Si bil živ dokaz, da delo krepi človeka in si se ga še kako držal. Srečen si bil, ko si bil obdan z nami med ustvarjanjem le-tega. Vse do zadnjega dne, so tvoje roke ustvarjale in delale. Čeprav smo ti velikokrat rekli, da se ustavi, se ti nisi dal. Ker te je delo izpopolnjevalo. Počivaj v miru,« je žalostno vest objavila Vinska klet Colnar.

Družinska klet

Vinska klet Colnar je sicer družinska klet, ki se nahaja na Trški gori pri Novem mestu. »Obdelujemo 50.000 trt na štirih različnih legah. Pri obdelavi vinogradov uporabljamo metode biodinamike, sicer pa delujemo po integrirani pridelavi. V Colnarjevih vinogradih ni prav nič prepuščeno naključju, razen vremenskih prilik in neprilik, saj je dejstvo, da je vinograd “tovarna brez strehe”. Da delamo odlično potrjujejo ne samo vzorno obdelani vinogradi, ampak tudi številna priznanja, diplome, velike zlate plakete, dvakratni naziv Kralja cvička leta 2008 in 2014 ter tudi Decanter 2019, kjer smo za vino rose letnik 2018 prejeli zlato medaljo. Kvaliteto, ki nam je primarna, skozi leta ne le vzdržujemo, pač pa tudi nadgrajujemo. Naša želja je, da se v kozarcu pravilno postreženega vina, ob primerni temperaturi le-tega, človek počuti sproščeno, da začuti naš trud in ga barva, vonj ter okus posamezne sorte prijetno presenetijo. Ob tem je naš cilj dosežen,« piše v predstavitvi.

Županovo vino

Dodajmo, da je župan Gregor Macedoni pred dnevi podelil priznanje zmagovalcu izbora za Županovo vino 2022 Janezu Colnarju, ki je nagrado odnesel domov na vinorodno Trško goro.

Iskreno sožalje tudi iz našega uredništva …

N. D.; Foto: shutterstock