• C Novo mesto
  • 07:08
  • Ned, 03.03.2024

FOTO: Tudi lepa Andreja zapustila ministra Loredana, ministrstvo kot avtobusna postaja

Povsem mirne vesti lahko zapišemo, da je na tem ministrstvu precejšen prephi, kadrovske menjave pa česte.

LJUBLJANA – Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je ostal brez vodje službe za odnose z javnostmi. Nekdanja novinarka portala Obala Plus Andreja Čmaj Fakin je zapustila ministrstvo, vest pa je danes ob 19. uri podala TV Slovenija v večernem Dnevniku.

Povsem mirne vesti lahko zapišemo, da je na tem ministrstvu precejšen prephi, kadrovske menjave pa česte.

Vsak minister si sam izbere svojo ekipo. Pomembno je tudi delovno mesto vodje kabineta. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je v manj kot devetih mesecih mandata že šestkrat zamenjal vodjo svojega kabineta. Rekorderka na delovnem mestu je zdržala dva dni! “Gre za osebe, ki spadajo med najožje sodelavce ministra. Pri menjavah gre za njegove odločitve,” so na ministrstvu za N1 pojasnili razloge in okoliščine menjav vodje kabineta.

Šesterica

Med 2.6. in 31.7. je kabinete vodila Sandra Kašca, med 1.8. in 31.8. Tjaša Vidic, med 1.9. in 31.10. Nada Davidović, potem pa še Tina Jamšek (1.11. – 19.2.) in Katja Taljat (20.2. – 21.2.). Zdaj se je na delovno mesto vrnila Nada Davidović, ki je kabinet vodila že lani.

Niso edine

Ministrstvo pa so vmes zapustili še doc. dr. Mojca Dobnik (v. d. generalnega direktorja direktorata za zdravstveno varstvo), Iztok Kos (v. d. direktorja generalnega direktorata za zdravstveno varstvo), državna sekretarka Aleksandra Lah Topolšek ter zdravnica Tanja Petkovič, ki je odstopila s funkcije vodje službe za dolgotrajno oskrbo, so še pristavili na Slovenskih novicah.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: FB