• C Novo mesto
  • 20:31
  • Sob, 10.04.2021

Hrvaška v šoku, ponoči umrl župan glavnega mesta

Zagrebški župan Milan Bandić je umrl v noči s sobote na nedeljo. Novico o njegovi smrti je za 24sata potrdil njegov dolgoletni sodelavec, zdravnik in direktor Zavoda za javno zdravje Dr. Andrija Štampar, Zvonimir Šostar. Smrt župana je potrdila tudi klinična bolnišnica Sveti Duh. Oglasili so se tudi iz mesta Zagreb. »V globoki žalosti obvestimo naše sodržavljane, sodelavce, prijatelje, zagrebško in hrvaško javnost, da je danes, 28. februarja v starosti 66. let, župan mesta Zagreb gospod Milan Bandić umrl zaradi srčnega napada,« se glasi izjava.

PREMINUO GRADONAČELNIK GRADA ZAGREBA GOSPODIN MILAN BANDIĆ

U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane,…

Posted by Grad Zagreb Službena stranica on Saturday, 27 February 2021

Milan Bandić se je rodil leta 1955 v zaselku Bandića Brig v občini Grude. Po gimnaziji in osnovni šoli v Grudah je odšel študirat v Zagreb. Diplomiral je na Fakulteti za politične vede. Poleg študija je delal tudi na razkladanju sladkorja in premoga ter ometanju fasad mestnih zgradb. Po fakulteti je odslužil vojaški rok in se zaposlil v zagrebškem Ledu. Prvič je bil izvoljen za župana na predčasnih volitvah leta 2000. Leta 2013 je bil za župana Zagreba že izvoljen petič, njegova lista pa je posamezno dobila največ sedežev v mestni skupščini.

Stranka Milan Bandić 365 – Stranka dela in solidarnosti, je bila ustanovljena leta 2015, kot član iste stranke pa je bil leta 2017 ponovno izvoljen za župana Zagreba. Stranka je dobila tudi največ sedežev v skupščini.

NaDlani.si; Foto: youtube