• C Novo mesto
  • 17:39
  • Sre, 12.06.2024

Hrvat zgrmel v vodo, minister Šarec pa vprašal, ali je naš ali vaš

Na ministrstvu za obrambo so potrdili, da je snemalec dobro in nepoškodovan.

LAČJA VAS – Hrvaška se je nemudoma odzvala in ponudila pomoč Sloveniji po izjemnih poplavah. Včeraj pa je minister za obrambo Mario Banožić obiskal pripadnike hrvaške vojske, ki sodelujejo pri postavljanju lansirnega mostu “Bailey M-1” na reki Dreti v Lačji Vasi pri Nazarjah. Med prečkanjem nedokončanega mostu je uradni snemalec ministrstva za obrambo s kamero v roki padel v pol metra globoko vodo tik ob obali. Minister in preostala ekipa so takoj pogledali mesto padca, nekdo pa ga je vprašal, ali je v redu, poroča portal Danas.hr.

Na pomoč so mu priskočili pripadniki hrvaške vojske. “Tako sem vesel, da je prišel ven. V nekem trenutku je kar izginil,” je Banožić razlagal fotografu, ki je bil poleg. Za tem je že slišati glas: “A je naš ali vaš?”, nakar se je razlegel smeh. Vprašal je minister Marjan Šarec, ki je kolega Banožića sprejel na obisku.

Na ministrstvu za obrambo so potrdili, da je snemalec dobro in nepoškodovan. “On je v redu, kamera pa ne,” je slišati na posnetku tik po padcu. Tudi ta glas naj bi pripadal ministru Šarcu.

:: Videoposnetek padca in pogovora

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona Danas.hr