• C Novo mesto
  • 12:40
  • Ned, 13.06.2021

Jelinčič besen na RTV Slovenijo: Kakšna goljufija! In potem hočejo dodaten denar

»Danes bo imela nacionalka na televizija Tarčo. V goste so povabili opozicijo, vendar Slovenske nacionalne stranke niso povabili. Tukaj se kažem kakšna goljufija, kakšna trhlost in gnilost je na nacionalni televiziji. In potem hočejo še dodaten denar! Lepo vas prosim, tole RTV Slovenijo je treba razpust po grškem modelu, je bil ogorčen včeraj prvak SNS Zmago Jelinčič na Twitterju ter ob tem dodal, da bi jo bilo potrebno vsaj en mesec ‘čistiti, kar se zaposlenih tiče. »Navadni lažnivci so!«

»Res je! Grški sistem za ureditev državne tv je ključ do uspešne RTV!« se glasijo zapisi komentatorjev, za katere predvidevamo, da so bolj usmerjeni desni politični struji. Njegov tvit je retvital tudi premier Janez Janša, sicer velik nasprotnik nacionalne televizije.

Zmago v svojem stili še nad SAZU

Kakor koli, lahko rečemo, da je bil dolgoletni poslanec kar dejaven v svojih kritikah, saj se je pred tem v parlamentu spravil še na SAZU. »Ob tej silni hvali SAZU-ja bom jaz povedal le, da ima slovenski SAZU pri dveh milijonih prebivalcev, bistveno več akademikov, kot jih ima cela Francija. Tako, da ne bi govorit o zdravstvu, ki se zbira tam notri, kajti, če pogledamo samo slovenski jezik, se že v nazivu kaže, da slovenskega jezika na poznajo, kajti naziv je: Inštitut Slovenskega jezika, Frana Ramovša,« je povedal Zmago Jelinčič.

NaDlani.si; Foto: Twitter