• 3.54C Novo mesto
  • 13:19
  • Tor, 19.01.2021

Kaj je rekla Beovićeva!? »Ljudje se pritožujejo, da so izgubili službe, ampak ne vedo …«

Poročali smo, da je vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović  povedala, da bo skupina vladi ta teden predlagala podaljšanje veljavnih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, o morebitnih spremembah bi se lahko pogovarjali šele takrat, ko bodo nazadnje sprejeti ukrepi pokazali učinek, to je proti koncu tega tedna. A kar je najbolj moti, po njenih besedah, je, da je nekaj  predpisati ukrep, drugo pa je njegovo upoštevanje.

»Zelo verjetno v Sloveniji nismo vzpostavili splošne zavesti, da je treba okužbo obvladati. To ni naša skupna naloga, vsaj tega ni občutiti, vsaj prek objav v medijih, kjer je približno uravnoteženo, da se moramo vsi ukvarjati z epidemijo in problemi vsakega posameznika, ki jih ima zaradi epidemije, ampak jih ima zato, da bi obvladali virus,« je povedala Beovićeva v izjavi medije. »Ljudje se pritožujejo, da so izgubili službe, ampak ne vedo, da je to neposredno povezano z zasebnimi druženji, ki jih še vedno imajo,« je dodala.

Virus se več kot očitno po njenih besedah širi v delovnih okoljih, saj se v vrtcih, šolah, lokalih itd. ne more, ker so ti zaprti …

NaDlani.si; Foto: youtube