• 4.26C Novo mesto
  • 16:24
  • Pon, 30.03.2020

Lahko Dolenjska ostane brez ženske na čelu občine?

„Pričakovala sem zmago!“ pravi mag. Bernardka Krnc.

ŠMARJŠKE TOPLICE – Tudi v tem zdraviliškem mestu od novemu županu ali stari županji odločali volivci v 2. krogu, ki bo na sporedu 2. decembra. To bo tudi edini obračun, kjer se bosta med sabo pomerila dva magistra – mag. Bernardka Krnc proti mag. Marjanu Hribarju. Sinoči je celo kazalo, da bo Hribar dobil dovolj glasov za zmago v prvem krogu. Ni se izšlo, pred nami je pestrih 12 dni volilne kampanje.

Da bo poštena

„Pričakovala sem zmago,“ pravi aktualna županja Bernardka Krnc, ki pa dan „po tem“ ni zvenela razočarano. „Še vedno pričakujem zmago. Predvsem pa sem menila, da bom dobila več glasov. Tudi sicer pa rezultat ni slab,“ poudari Krnčeva, ki se je danes že začenja z delom in korekcijo napak, ki so bile storjene. „S trdim in poštenim delom!“ nam še pove Krnčeva. Na njen račun, predvsem na njeno delo, je bilo v zadnjem mesecu kampanje precej pripomb. Eno od zgodb bomo preverjali tudi v prihodnjih dneh.

Premalo za 2. krog

V senci izkupička Hribarja in Krnčeve je ostal izplen tretje kandidatke Anice Turk Potočar, ki je zbral 9,58% glasov. V Šmarjeških Toplicah so imeli 71,11-odstotno volilno udeležbo.

Le ena stranka

Občanke in občani so izvolili tudi nov občinski svet, kjer bodo prevladovale liste, saj si je le ena od etabliranih strank (Nsi) zagotovila mesto v ekipi.

Nadlani.si