• C Novo mesto
  • 17:18
  • Sre, 29.11.2023

Pahor se vrača? Tole je odgovor Tanje Fajon, ki šokira

Fajonova je v pogovoru dejala, da je sprejela Pahorjevo odločitev, da njegov status v stranki ostaja nespremenjen vsaj še kakšno leto.

LJUBLJANA – 59-letni Borut Pahor se je pred dobrim mesecem poslovil od predsedniške palače in mesta predsednika države. Kaj bo počel v prihodnje, ni povsem jasno. Je pa Borut Pahor izrazil željo, da bi se vrnil v svojo matično stranko SD, ki jo sedaj vodi Tanja Fajon.

„Veliko sva se pogovarjala, zelo iskreno. Marsikdaj sem ga javno kritizirala, ko se ni dovolj ostro odzival na kritike, ki jih je izpostavljala civilna družba, ko se je rušilo pravosodje, svobodne medije in tudi temeljne demokratične vrednote. Tu se nisva strinjala. Vedno pa dopuščam možnost, da se s kom pogovarjam,“ je na temo Pahorja za N1 povedala Tanja Fajon, ki je dala jasno vedeti, „da mu v tem trenutku še ne mislimo zapreti vrat“.

Fajonova je v pogovoru dejala, da je sprejela Pahorjevo odločitev, da njegov status v stranki ostaja nespremenjen vsaj še kakšno leto. Je pa bil pomenljiv njen odgovor na vprašanje, ali se ji zdi gospod Pahor po vrednostnem sistemu primeren član stranke.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona TW