• C Novo mesto
  • 01:05
  • Tor, 19.10.2021

Po pridržanju se je oglasil Stevanovič, Janši grozi z dolgim zaporom

 Na domu predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića in na sedežu stranke so po poročanju medijev včeraj dopoldan potekale hišne preiskave, kar je stranka tudi potrdila na Facebooku. Stevanovića, ki je v zadnjih tednih pozival na shode, po torkovem pa ga je policija pridržala, je bil zvečer po poročanju medijev izpuščen iz policijskega pridržanja.

»Podpiram vse legitimne proteste, ki se bodo odvijali vse srede ob 15h. Lahko odtrgajo cvet, prihoda pomladi pa ne morejo več ustaviti. Policija je postala SDS-ova milica za obračunavanje z nasprotniki,« se je po izpustitvi oglasil vodja sredinih protestovv, repričan, da je bilo njegovo 48-urno pridržanje nezakonito, saj ni niti enega dokaza, da bi pozival k nasilju in ogromno primerov, ko je pozival k mirnosti. »Vse kar sem povedal, je bilo posneto in objavljeno na spletu. Doma in na sedežu stranke so mi pobrali tri računalnike in telefon, zapiske o ustanovitvi stranke in zapiske s sej mestnega sveta,« dodaja. Še to, pripadnikom tega režima je zagrozil z dolgim zaporom po naslednjih volitvah: »Teh 48 ur ni nič proti dolgim letom zapora, ki ga bodo pripadniki tega režima deležni po naslednjih volitvah.«

Kaj pravi Janša?

Sicer pa je premier Janez Janša na družbenih omrežjih med vikendom objavil odgovor predsedniku stranke Resni.ca, ki je vlado pozval k odstopu in ukinitvi pogoja PCT. »Ne delajte si iluzij, prav tako ne vaši botri, da bo vlada tem pritiskom popustila,« je zapisal Janša. Notranji minister Aleš Hojs je medtem dejal, da je možnost predčasnih volitev povsem upravičena, v SDS pa se s predsednikom vlade in stranke Janezom Janšo o tem veliko pogovarjajo. Sam je sicer prepričan, da odhod na volišča nekaj mesecev prej ne bi igral nobene vloge, saj da je vlada praktično v zaključku mandata.

Zagotovo bo premier tvitnil tudi o tem, da ga hoče Stevanović spraviti v zapor …

N. D., Foto: facebook