• C Novo mesto
  • 16:12
  • Čet, 22.02.2024

Slovenija žaluje, umrla nekdanja poslanka Marija

V NSi svojcem in prijateljem izrekajo sožalje. Poslanci pa se ji bodo z minuto molka poklonili na današnji izredni seji DZ.

LJUBLJANA – V 81. letu starosti je umrla nekdanja poslanka Marija Ana Tisovic. Dolgoletna zobozdravnica je bila v mandatu 2000-2004 poslanka NSi. Poslanci se ji bodo z minuto molka poklonili na današnji izredni seji.

V 81. letu starosti je umrla nekdanja poslanka NSi Marija Ana Tisovic.

Kot so v NSi zapisali na spletni strani, se je v stranko včlanila leta 2000, istega leta pa je bila izvoljena v DZ. Bila je aktivna članica NSi v Slovenskih Konjicah, ki se je močno udejstvovala tudi v lokalnem okolju in spodbujala ljudi k aktivnemu vključevanju na vseh področjih. V NSi je sodelovala v več strokovnih odborih, aktivna pa je bila tudi v izvršilnem odboru Zveze seniorjev in Kmečki zvezi NSi.

Konjičani se Marije Ane Tisovic spomnijo kot dolgoletne zobozdravnice. V zadnjih letih po upokojitvi pa je svoj čas posvečala predvsem prostovoljstvu. Tako je zadnjih 15 let organizacijsko vodila konjiško župnijsko Karitas, so zapisali.

V NSi svojcem in prijateljem izrekajo sožalje. Poslanci pa se ji bodo z minuto molka poklonili na današnji izredni seji DZ.