• C Novo mesto
  • 02:49
  • Čet, 29.02.2024

Slovenski fenomen: to je občina, kjer sta združila moči Golob in Janša

Na sodelovanje Golobovih in Janševih je opozoril tudi Bojan Požar.

SEVNICA – Kar se je zdelo nemogoče, je očitno mogoče. V Občini Sevnici se bosta za sedež župana udarila dva: dosedanji župan Srečko Ocvirk in njegov izzivalec neodvisni kandidat 34-letni Aleš Žibert iz vasi Kladje nad Blanco. Žibert kandidira tudi s podporo dveh strank, ki se v parlamentu gledata kot pes in mačka! Žiberta sta podprli tako Gibanje Svoboda kot SDS! Kar je zagotovo fenomen, hkrati pa dokaz, da je v politiki vse mogoče, dogovori pa precej bolj možni na lokalni in regionalni ravni kot pa na državni.

Na sodelovanje Golobovih in Janševih je opozoril tudi Bojan Požar.

Žibert je po zaključeni osnovni šoli na Blanci obiskoval tehniško gimnazijo v ŠC Krško-Sevnica ter po zaključenem študiju po bolonjskem sistemu na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru postal magister inženir gradbeništva. Svojo poklicno pot je začel kot vodja projektov v podjetju Geoinvest d.o.o. in bil hkrati kot asistent strokovni sodelavec na fakulteti; nadaljeval je kot nadzorni inženir pri DRI, družbi za upravljanje z investicijami d.o.o. z opravljanjem nadzora nad izvajanjem projektov in pripravo razpisne dokumentacije za gradnjo, nato je bil direktor tehnično komercialnega sektorja v sevniškem podjetju Rafael d.o.o., trenutno pa je zaposlen kot direktor podjetja Geodrill d.o.o., ki ima sedež v štajerski prestolnici.

Srečko Ocvirk je diplomirani inženir agronomije, doma iz Podvrha pri Zabukovju.

Poklicno delovanje je pričel v manjših kmetijskih podjetjih, delal je na področju sadjarstva, varstva rastlin in trgovine. Nato je bil do leta 2007 zaposlen v Kmečki zadrugi Sevnica, kjer je vodil sektor za področje kmetijstva in opravljal druga vodstvena dela v podjetju.

Politično aktivnost je začel 1998 kot član Občinskega sveta Občine Sevnica. V letih 2007 in 2008 je bil poklicni podžupan, od leta 2008 pa je župan Občine Sevnica. Funkcijo opravlja poklicno. Aktiven je tudi v okviru skupnosti občin, predvsem na področju okoljskih vprašanj in skladnega regionalnega razvoja.

 

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Twitter