• C Novo mesto
  • 22:37
  • Pon, 08.03.2021

Ste prejeli pošto stranke SDS? »Mene bi bilo sram ob vsem, kar preživljajo vsi, fehtati denar za stranko«

V strankah KUL obžalujejo neuspeh konstruktivne nezaupnice vladi Janeza Janše. Napovedali so nadaljnje sodelovanje v opoziciji, med drugim ob razpravah o vloženih interpelacijah. Predsednik LMŠ Marjan Šarec je po glasovanju ocenil, da problem ni bil v ponujenem mandatarju, prvaku DeSUS Karlu Erjavcu. Kar se tiče LMŠ, o novem poskusu konstruktivne nezaupnice v tem mandatu ne razmišljajo. Se pa že vrtijo razni zapisi po spletu. »Kot večina državljank in državljanov, sem tudi sam prejel pošto stranke SDS ( tokrat ni tožba). Ne vem…mene bi bilo sram ob vsem, kar preživljajo vsi, od gostincev naprej, “fehtati” denar za stranko, ki se hvali, da je največja. Dokaz je prav prispela “anketa” s sugeriranimi odgovori,« se je glasil zadnji tvit Šarca.

Kot večina državljank in državljanov, sem tudi sam prejel pošto stranke SDS ( tokrat ni tožba). Ne vem…mene bi bilo…

Objavil/a Marjan Šarec dne Ponedeljek, 22. februar 2021

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je medtem zagotovil, da so vsi poslanci SD glasovali za nezaupnico. V intervjuju za Delo pa je dobesedno šokiral, saj je dregnil globoko v gnezdo levih strank. Dejal je, da znani ekonomist Jože P. Damjam, njegovo ime se je tudi pojavljalo v sklopu novega mandatarja, koalicijo KUL hoče izkoristiti predvsem za svojo politično promocijo. Ko gre za Damijanove partnerje, je Han dejal, da ne gre za Milana Kučana, temveč verjetno za Gregorja Golobiča in njegove sodelavce. »V ozadju gotovo ni Milana Kučana, kot mu to radi pripisujejo, imajo pa svojo vlogo verjetno tudi Gregor Golobič kot nekdanji predsednik Zaresa in njegovi sodelavci,« je menil.

»V opoziciji smo nezaupnico vložili v dobri veri, da bodo poslanci v zavetju anonimnosti vendarle sledili občemu in ne lastnim ozkim interesom,« ter naredili nekaj dobrega za državo s tem, da odrečejo podporo vladi Janeza Janše, pa so besede Levice Luke Mesca. Tole pa so objavili po nezaupnici:

SMC je stranka, ki je leta 2014 prevzela oblast na krilih antijanšističnih obljub o novih obrazih in…

Objavil/a Levica dne Ponedeljek, 15. februar 2021

Obeta se vroča politična pomlad ….

NaDlani.si; Foto: facebook