• C Novo mesto
  • 23:01
  • Pet, 22.09.2023

Stranka ga je odpikala, Golob ga hoče

Ostaja pa minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in aktiven član stranke, je po izvolitvi povedala Vrečko.

LJUBLJANA – Premier Robert Golob se je včeraj srečal z Asto Vrečko, novo koordinatorko koalicijske stranke Levica in njenim predhodnikom Luko Mescem. Slednji ostaja podpredsednik vlade, so za STA potrdili v kabinetu premierja.

Člani sveta Levice so v petek zvečer za novo koordinatorko izvolili Vrečko, sicer ministrico za kulturo v vladi Roberta Goloba. V tekmi za to funkcijo je premagala poslanca Miho Kordiša.

Mesec, ki je stranko Levica vodil vse od njenega nastanka, pa se tokrat za položaj koordinatorja ni potegoval. Kot razlog je navedel glasovanje v svet stranke, kjer je med voljenimi člani večino dobilo t. i. levo krilo stranke, kritično do njegovega vodenja. Tak rezultat je Mesec razumel kot nekakšno nezaupnico.

Ostaja pa minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in aktiven član stranke, je po izvolitvi povedala Vrečko. Prav tako je že takoj napovedala, da je stališče Levice, da naj Mesec ostane podpredsednik vlade. S tem se je danes torej strinjal tudi premier Golob.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: www