• C Novo mesto
  • 10:23
  • Ned, 25.07.2021

Ana se je po izpadu zahvalila Kristusu! Preberite burne reakcije tviterašev

Norveška, Izrael, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Ciper, Švedska, Belgija in Ukrajina – to je deset držav, ki si je v prvem predizboru Evrovizije v Rotterdamu pripelo in priplesalo finalni nastop. Ana Soklič se z balado Amen poslavlja. Slednja je na facebooku  objavila zapis, v katerem je spregovorila o Kristusu in se zahvalila: »Samo eno življenje je in v Kristusu je vse ostalo že določeno,« je zapisala in dodala »Srčna hvala vsem. Rada vas imam!«

V izjavi za slovenske medije je dejala, da še vedno stoji za svojo skladbo, saj v glasbi vedno deluje na dolgi rok in ustvarja vsebine, ki preživijo čas. “Vesela sem, da ste bili z mano, upam, da boste tudi vnaprej! Evrovizija je bila velika zadeva, zdaj pa bo moja pot šla dalje, čimbolj glasbeno, čimbolj v to, kar si želim delat,” je dodala. Za konec je poslala lep pozdrav v Slovenijo in vsem zaželela zdravja.

Kaj pa odzivi?

»Niti Slovenija niti Makedonija niti Hrvaška … Ne razumem več Eurosonga. Če v četrtek izpadeta še Albanija in Srbija, potem lahko govorimo o rasizmu proti balkanskim državam. Že leta se to dogaja. Mi Balkanci smo del Evrope, ne pa Avstralija, ki leži bogu za nogo, in Azerbajdžan ter Izrael. Kaj imajo te dežele z Evropo? Te države v tem tekmovanju nimata kaj iskati,« se je jezil neki oboževalec Evrovizije. Preberite še ostale:

 

Slovenski prenos je povezovala Mojca Mavec. Prvi polfinale je v pričakovanju izida glasovanja popestril tudi performans The Power Of Water, v katerem sta pevka Davina Michelle in igralka Thekla Reuten ob sodobno-plesni koreografiji predstavili povezavo Nizozemske z vodo.

NaDlani.si; Foto: youtube