• C Novo mesto
  • 23:01
  • Tor, 29.11.2022

Ana Pusovnik objavila fotografije iz šole, policija jo že preverja: Težka erotika … otroci 18+ so travmatizirani

Potem ko je vodstvo Osnovne šole Franja Goloba Prevalje v ponedeljek policijo obvestilo, da je ženska brez njihove vednost v prostorih šole posnela erotične fotografije in jih objavila na spletu, policija o tem zbira obvestila v smeri prekrška po zakonu o varstvu javnega reda in miru. Ukrepala je tudi šola, z zadevo je seznanjen inšpektorat.

Ravnateljica Osnovne šole Franja Goloba Prevalje Andreja Tinta je bila z zadevo seznanjena konec prejšnjega tedna. Ko se je prepričala, da ne gre za fotomontažo, je o tem obvestila inšpektorat za šolstvo in šport, policijo in Občino Prevalje. »Oseba je v šolo vstopila brez mojega vedenja in dovoljenja. Dogodek je neprimeren in žal mi je, da se je to zgodilo,« je ravnateljica dejala za STA. Po njenih besedah je osebo v šolo spustil upravnik sosednje zgradbe, ki je imel dostop prek skupnih prostorov, ki jih ima šola s sosednjo stavbo. Upravniku bodo zdaj onemogočili vstop v šolo, je povedala.

Zvezdnica resničnostnega šova tudi sama obiskovala to šolo

Po poročanju medijev je sporne fotografije v prostorih šole posnela in jih nato objavila na svojih družbenih profilih vplivnica Ana Pusovnik, zvezdnica resničnostnega šova Sanjski moški, ki je tudi sama obiskovala prevaljsko šolo. Po poročanju 24ur.com je v telefonskem pogovoru dejala, da ni bil njen namen, da se s slik vidi, da so posnete na šoli. Priznala je tudi, da bi jih lahko posnela tudi v studiu. Fotografije so bile posnete v času počitnic, otrok takrat v šoli ni bilo. »Ka naj recem…. težka erotika… otroci 18+ so travmatizirani ,« je pod fotografijami iz šole, ki jih je objavila na Instagramu pripisala s kančkom ironije.

Z zadevo seznanjena tudi policija

Kot omenjeno, je z dogodkom seznanjen inšpektorat za šolstvo in šport. »Glede na dejstvo, da je bilo ugotovljeno, da je z zadevo seznanjena tudi policija, ki ima edina pristojnosti v tej zvezi, inšpektorat zaenkrat drugih postopkov ne bo vodil, ampak jih bo vodila policija,« so danes sporočili z inšpektorata. Ravnateljica pa je v zvezi s tem povedala še, da so jo z inšpektorata pisno obvestili, da je v tem primeru prišlo do kršitve 72. člena zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ki govori o avtonomiji šolskega prostora, in da kršitev ni posledica odločitve ravnateljice kot odgovorne osebe šole. Zato inšpektorat v okviru pristojnosti, ki jih ima, v tem trenutku ugotavlja, da ni razloga za uvedbo inšpekcijskega postopka zoper šolo.

N. D:; Foto: Instagram

novo leto