• 4.11C Novo mesto
  • 13:36
  • Tor, 19.01.2021

Balkan žaluje, umrl legendarni basist: Bil je pozitiven na koronavirus

Basist legendarne srbske rock skupine Riblja čorba Miša Aleksić je preminil v soboto v starosti 67 let, piše Blic. Glasbenik je bil pozitiven na koronavirus, njegovo stanje pa se je pred dnevi poslabšalo.

Srbski mediji pišejo, da se je Miša sprva zdravila doma. V bolnišnici je končal šele po diagnozi pljučnice. Nato je izjavil, da upa, da bo vse v redu in da se bo čez dva tedna vrnil domov. Mišina hči Mina Aleksić je pred dnevi na družbenih omrežjih objavila čustveno sporočilo s komentarjem, da je vsaka ura boj za življenje.

Miroslav “Miša” Aleksić,rođen je u Beogradu 16.08.1953 godine. Gotovo ceo svoj profesionalni vek posvetio je rokenrolu….

Objavil/a Riblja Čorba dne Nedelja, 29. november 2020

»Moj Miša je zbolela za kovidom in je že tri dni na respiratorju. Vsaka ura je njegov boj za življenje, tako kot se jaz in mama boriva zanj. Miša bi rad, da vsi naši dragi ljudje vedo, kdo je lev in borec. Želel bi, da bi bili vsi ljudje, ki ga imajo radi in ga danes spoštujejo kot mojstra rocka, z nami in verjeli, da nas bomo premagali pos*** covid. « Prosim vas, zavoljo Miše pošljite v vesolje najmočnejšo energijo, da bo čim prej na odru s kitaro,« je pred dnevi zapisala njegova hči.

Še ena smrt

Spomnimo, pretekli  teden je v 45. letu starosti za covidom-19 umrl član priljubljene skupine Amadeus Band  Bojan Zlatanovića Tokan.

NaDlani.si; Foto: Shutterstock