• C Novo mesto
  • 06:16
  • Tor, 21.03.2023

Cristiano Ronaldo iskreno o smrti svojega sina: “Njegov pepel je z nami”

Eden izmed najboljših nogometašev zadnjega desetletja Cristiano Ronaldo in njegova partnerka Georgina Rodríguez sta se aprila letos morala soočiti z najhujšo nočno moro vsakega starša – ob rojstvu sta izgubila enega izmed dvojčkov. Cristiano je sedaj iskreno spregovoril o težki izgubi, s katero se je morala soočiti njegova številčna družina.

”Včasih poskušam svoji družini in najbližjim prijateljem razložiti, da se še nikoli do sedaj nisem hkrati počutil veselo in žalostno,” je dejal Cristiano v pogovoru s Piers Morganom. 18. aprila letos sta Portugalec in njegova izbranka svetu sporočila smrt svojega sina, enega izmed dvojčkov, ki sta jih nestrpno pričakovala.

V skupni objavi sta zapisala, da sta se razveselila hčerke Belle Esmeralde, in da je to edina svetla točka, na katero se ob težki izgubi lahko osredotočata: ”Samo rojstvo najine hčerke nama daje moč, da nadaljujeva z življenjem. Sva popolnoma uničena in v teh težkih trenutkih prosiva za privatnost,” se je glasilo njuno sporočilo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

”Najverjetneje je bil to najhujši trenutek, ki sem ga do sedaj doživel, vse odkar je umrl moj oče. Ko pričakuješ otroka, se nekako nadejaš, da bo z njim vse v redu, da se bo rodil živ in zdrav, potem pa se zgodi nekaj povsem drugega in… težko je,” je ganljivo začel Ronaldo, ”Georgina in jaz sva preživljala zelo težke trenutke, saj nisva mogla razumeti, zakaj se nama je moralo to zgoditi. Bilo je zelo težko, še posebej zanjo.”

Hkrati z žalovanjem za sinom sta starša pozdravila povsem zdravo punčko. ”To je težko razložiti,” je v smehu dejal Cristiano, ”ne veš ,ali bi jokal za enim, ali se smejal drugemu, ne veš, kako bi reagiral, kaj bi sploh delal.”

Par ima skupaj še eno hčerko Alano Martino, ki je stara 5 let. Nogometaš je oče tudi 12-letnemu Cristianu Juniorju in dvojčkoma Evi in Mateu, ki prav tako štejeta pet let. Kot je pojasnil v intervjuju, je bilo tudi otrokom težko razložiti, zakaj se je njihova mamica domov vrnila samo z enim dojenčkom, če pa so se vsi veselili, da bosta prišla dva.

Kot je povedal, sta jim šele po kakšnem tednu bila pripravljena povedati resnico, čeprav so takoj ob Georgininem prihodu domov spraševali, kje je njihov bratec. Ángel, kot sta poimenovala pokojnega sina, sedaj pazi na njih, medtem ko njegov pepel leži v njihovi domači kapeli zraven pepela svojega dedka, Cristianovega očeta.

 

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram