• C Novo mesto
  • 19:28
  • Pon, 15.04.2024

Domen Kumer storil eno težji goljufij, ki ga je stala kariere: Padel je madež na vso slovensko smučarijo

Domen Kumer, znani mariborski glasbenik, je na instagramu razkril, zakaj je pred več kot 20 leti zaključil smučarsko kariero. Kot je zapisal v objavi, ga veliko ljudi sprašuje, zakaj je nehal tekmovati v smučanju. Zraven je pripel članek iz STA iz leta 2001:

Mariborska smučarja, člana SK Branik, Igor Kozlar in Domen Kumer sta poskrbela, da se bo o slovenskem smučanju govorilo tudi po koncu sezone. Privoščila sta si svojevrstno potegavščino, ki jima lahko ogrozi kariero. Na FIS veleslalomu v Val Thorensu je namreč Kozlar nastopil pod imenom Kumerja, Kumer pa pod imenom Kozlarja, kar so prireditelji tekme ugotovili in smučarja prijavili Mednarodni smučarski zvezi. Tekmovalca sta se v Francijo napotila na “svojo roko”, brez spremstva trenerjev. Kozlar, ki je bil celo kandidat za slovensko reprezentanco v hitrih disciplinah, je v nekoliko slabši konkurenci poskušal svojemu prijatelju izboljšati točke FIS in je nastopil pod njegovim imenom. Dosegel je najboljši čas, a organizatorjem je bila stvar sumljiva, zato so slovenska smučarja povabili na razgovor. A Slovenca sta se ustrašila, pobegnila domov, po posredovanju FIS pa dejanje priznala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by D O M E N K U M E R (@domenkumer)

Direktor slovenskih reprezentanc Tone Vogrinec je že določil kazen za Kozlarja, ki bo za leto dni izključen iz reprezentance, ne bo pa tudi imel pravice nastopa na vseh tekmah pod okriljem FIS in Smučarske zveze Slovenije. “Z dejanjem omenjenih smučarjev je padel madež na vso slovensko smučarijo. To je ena težjih goljufij, ki se lahko zgodijo na smučarskih tekmah. S tem si je medvedjo uslugo naredil predvsem Kozlar, ki smo ga že uvrstili v reprezentanco za hitre discipline. Končno odločitev o njegovi kazni bo sprejela FIS, ki se bo odločila, a so naši ukrepi dovolj strogi,” je takrat dejal Vogrinec. 

N. D.; Foto: youtube