• C Novo mesto
  • 20:25
  • Sre, 12.06.2024

Ed Sheeran iskreno o težkih trenutkih: ”Noseči ženi so diagnosticirali tumor”

Izgleda, kot da je za priljubljenim britanskim pevcem eno najtežjih življenjskih obdobij do zdaj. Ed Sheeran je pred kratkim razkril, da so v letu 2022 njegovi ženi Cherry Seaborn diagnosticirali tumor in to v času, ko je bila noseča z njuno drugo hčerko.

Skupaj s to šokantno novico je Ed priznal tudi, da so omenjeni meseci zanj predstavljali eno najtežjih obdobij, ki jih je v življenju preživljal, saj se je dnevno srečeval z občutki konstantnega strahu, depresije in tesnobe. Tumor je zaradi svoje lege in rizike nosečnosti moral ostati na svojem mestu vse do konca nosečnosti, saj bi sicer operacija lahko škodovala njuni takrat še nerojeni hčerki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

Vse to pa je bil razlog, zakaj priljubljeni Ed Sheeran in njegova žena vse do konca nosečnosti pravzaprav nista izdala, da sploh pričakujeta naraščaj. Za novico so vedeli le njuni najbližji, medtem ko so pevčevi oboževalci novico izvedeli praktično skupaj z rojstvom male Júpiter.

Maja 2022 se je tako rodila Júpiter, s katero je na srečo bilo vse v najlepšem redu, doma pa se je hitro pridružila še dveletni Lyri Antarctici. Kot je dejal njen ponosni očka, je več kot desetletje delal na svojem akustičnem albumu, da bi ga res izpilil do popolnosti, in da bi izšel točno takšen, kakršnega si je zamislil. Napisal je na stotine različnih pesmi, v glavi pa je skozi celi proces imel jasno vizijo: izdati popolni akustični album.

”Na začetku leta 2022 pa je na enkrat izgledalo, kot da se je vse spremenilo. Zgodilo se je ogromno dogodkov, ki so vplivali na dogodke v mojem življenju, mi obrnili vrstni red na glavo in odločujoče vplivali na moje mentalno zdravje in na način, na katerega sem do takrat videl glasbo in umetnost nasploh,” je zapisal Ed v objavi za javnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

Ne samo ženina šokantna diagnoza, Ed se je v istem obdobju soočal še z eno težko in veliko izgubo. Moral se je posloviti od enega izmed svojih najboljših in najbližjih prijateljev, glasbenega producenta Jamala Edwardsa, ki je tragično preminil zaradi nenadnega zastoja srca. Kot da ne bi bilo dovolj, se je Ed v tistem obdobju moral zagovarjati še zaradi domnevnih kršitev avtorskih pravic za njegovo uspešnico Shape of You.

”Čutil sem, kot da se utapljam. V času enega meseca so ženi diagnosticirali tumor, moj najboljši prijatelj, pravzaprav brat, je nenadoma umrl, jaz pa sem se moral ukvarjati še z domnevnim kršenjem avtorskih pravic. Zdelo se mi je, kot da ne morem dihati.” Po vsem tem se je Ed zatekel k temu, kar najbolje zna, in sicer k pisanju pesmi. Nov album bo tako izšel maja letos, v njem pa naj bi pevec skozi glasbo izražal temačne trenutke, s katerimi se je soočal v prejšnjem letu.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram