• C Novo mesto
  • 10:08
  • Sob, 23.09.2023

Elon Musk dokončno kupil Twitter in odpustil glavne nadrejene

Najbogatejši človek na svetu Elon Musk je za neverjetnih 44 milijonov dolarjev po sedmih mesecih vendarle uspešno kupil socialno platformo Twitter. To se je zgodilo ta torek v San Franciscu. Več kot očitno ob podpisu pogodbe ni bil zadovoljen s trenutnimi vodilnimi v podjetju, saj je takoj ob prihodu naredil kar nekaj velikih sprememb.

Prva odločitev, ki jo je sprejel, je bila, da je odpustil glavnega svetovalca Paraga Agrawala, finančnega direktorja Neda Segala in Vijayo Gadde, glavno na področju prava in zakonodaje. Vsi omenjeni so prejeli trajno odpoved in se na svoje delovno mesto v prihodnosti zagotovo ne bodo vrnili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SECRET MAG (@secretmagoff)

Tedne po tem, ko je multimilijonar Elon Musk v zameno za Twitter takratnim lastnikom ponudil nekaj več kot 54 milijonov dolarjev, se je ta teden operacija dokončno zaključila in 51-letni Musk je prevzel vajeti podjetja v svoje roke. Poti nazaj ni več, začenja se era Musk na družbenih omrežjih.

Musk je že napovedal konkretne spremembe v delovanju priljubljene socialne mreže, ki je v zadnjih letih zelo nazadovala in izgubljala na popularnosti. V pravi poplavi socialnih omrežij in različnih svetovnih ponudnikov izgleda, da si Musk želi, da bi Twitter ponovno zasedel sam vrh v številu uporabnikov, za kar je pripravljen vložiti veliko denarja, truda in znanja.

Čeprav naj bi bila dokončna kupčija opravljena šele konec tega tedna, je Elon Musk že v sredo na svojem Twitter profilu v opis dodal, da je glavni lastnik in šef Twitterja. Takoj so se začela ugibanja, da je prišlo do dogovora in dokončne kupčije očitno par dni prej in da ima gigant očitno uradno že novega lastnika.

Pol leta je minilo, odkar je ustanovitelj Teste in SpaceX začel s kupovanjem delnic Twitterja. 4. aprila letos je povedal, da je v njegovi lasti že 9,2 % omenjenega podjetja, kar se je z naslednjimi meseci le še stopnjevalo. Musk, ki ima na Twitter profilu že 110 milijonov sledilcev, je tako postal lastnik priljubljenega družbenega omrežja in vprašanje časa je, kdaj bodo opažene prve velike spremembe v delovanju.

 

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram