• C Novo mesto
  • 13:13
  • Ned, 13.06.2021

Ena stvar je še posebej pomembna za to, ali bo posteljna akcija dobra ali ne

Kar zadeva seks, si nekateri resnično želijo, kolikor je to mogoče, podaljšati predigro, drugi pa se raje takoj ‘lotijo ​​dela’. Ne glede na to, v katero kategorijo spadate vi ali vaš partner, se zdi, da obstaja zelo preprost način za izboljšanje vašega spolnega življenja, pravijo strokovnjaki za The Sun. Toda v nasprotju s splošnim prepričanjem, da je to mogoče doseči s preizkušanjem poz iz Kama Sutre, prizadevanji, da bi bil seks bolj pogost in daljši – raziskave, ki jih je naročila korporacija Trojan Condoms, kažejo, da je ključnih le šest minut pred seksom .

Torej, šestminutno spolno pravilo in njegovo spoštovanje lahko namreč bistveno izboljšata vaš odnos, so zaključili raziskovalci iz študije, v kateri je sodelovalo 1500 Kanadčanov. Pravilo pravi, da bi morali ljudje pred spolnim odnosom vsaj šest minut uživati ​​v nežnosti. V primerjavi s tistimi, katerih predigra je bila krajša ali odsotna, so tisti, katerih predigra je trajala šest minut ali več, poročali, da so se po seksu počutijo veliko bolje. Rezultati so celo pokazali, da so udeleženci, ki so upoštevali pravilo, poročali, da so bili po spolnem odnosu ‘zelo spolno zadovoljni’ in to število se je znatno povečalo (56 odstotkov moških in 55 odstotkov žensk), ko se je par ljubkoval tudi po seksu.

Še posebej ključnega pomena za ženske

Ugotovili so, da je šestminutno pravilo še posebej pomembno za spolne izkušnje žensk, saj je 61 odstotkov udeleženk izjavilo, da brez njega ne morejo doseči orgazma. Moški so se strinjali, da je po šestminutnem pravilu bolj udobno, vendar bi večina vseeno lahko doživela orgazem. Ko je govoril o študiji, je profesor seksualnosti Robin Milhausen z univerze Guelph poudaril, kako pomembno je, da ne hitimo s seksom.

»Predvsem v heteroseksualnih odnosih je glavni dogodek sam prodor. Pogosto pozabimo na priložnost, ki jo prinese zveza po seksu. Smo ranljivi, počutimo se sproščeno, počutimo se resnično povezane in tako je pravi čas za intimnost, ki lahko privede do večjega spolnega užitka,« je pojasnila. »Šest minut je tisti kritični čas. Preprosta stvar, ki jo ljudje lahko storijo v svojih odnosih, in nič ne stane,« je zaključila.

NaDlani.si; Foto: Unplash