• C Novo mesto
  • 16:42
  • Pon, 25.09.2023

Fanta iz skupine BQL prosita za pomoč pri iskanju pogrešanega brata: Njegova družina ve le, da bi se v Slovenijo vrnil preko Barija

Priljubljeni bratski dvojec Piletič, ki tvori glasbeno navezo BQL, poziva svoje sledilce: »Naš basist Uroš Zupan pogreša svojega brata. Če lahko kdorkoli z delitvijo pomaga do kakršne koli informacije, bomo vsi hvaležni Hvala.«

Pod njuno objavo pa je še zapisano, da prosijo za pomoč pri iskanju slovenskega prijatelja, ki je pogrešan od srede, 6. septembra. Slovenijo zapustil v Taranto, kjer je imel tedenski delovni termin. »Potuje sam v svojem črnem Volkswagen kombiju (slika priložena spodaj). Ob koncu del je nameraval obiskati okolico. Zadnje novice, ki jih je posredoval, so slike plaže, kjer je bival s kombijem (slika spodaj). Njegova družina ve le, da bi se v Slovenijo vrnil preko Barija. Prosimo za pomoč pri lociranju kombija, da bi lahko nadaljevali z iskanjem.
Če opazite kombi, vas prosimo, da nemudoma kontaktirate policijo. Najlepša hvala za pomoč.«

Svojci pogrešajo 43-letnega Mitjo Zupana iz Kranja. Visok je 163 centimetrov, vitke postave, ima kratko postrižene redke lase in nosi korekcijske očala. Nazadnje se je svojcem oglasil iz Italije 7. septembra, pa so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali policijsko postajo Kranj na 04 233 64 00, ali pokličejo na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200.

Kdo sta prevaljski dvojec BQL?

BQL je slovenski pop duo s Prevalj, ki deluje od leta 2016. Sestavljata ga brata Rok (vokal, klavir, kitara) in Anej Piletič (vokal, kitara). Sta prva slovenska izvajalca, ki se jima je na uradni slovenski tedenski glasbeni lestvici SloTop50, uspelo z vsaj dvema singloma uvrstiti na prvo mesto: Muza je bila na vrhu lestvice en teden, Heart of Gold pa skupaj štiri tedne.

Na Emi 2017 sta nastopila s svojim drugim singlom Heart of Gold. Pesem je v enem tednu prejela več kot 370 tisoč ogledov (na YouTubu). Prejela sta sicer največ glasov gledalcev, vendar sta bila pri žiriji šele četrta, kar ni bilo dovolj za zmago. Skupno sta končala na drugem mestu.

Februarja 2018 sta znova nastopila na EMI s pesmijo Ptica. V finalu sta osvojila končno drugo mesto. Skladba je prejela največ glasov občinstva, vendar ni prejela dovolj glasov žirije za končno zmago.

 

N. D.; Foto: youtube