• C Novo mesto
  • 23:50
  • Ned, 14.04.2024

FOTO: Je to plavolaska, ki greje posteljo novemu predsedniku vlade dr. Golobu?

»Gospod Golob je mene kontaktiral preko Messengerja, ker je seveda vedel, da imam Facebook stran in tako sva prišla v stik,« je povedala.

LJUBLJANA – Ljudstvo ima pravico vedeti, kdo so in kaj počnejo naši politiki. Okoli novega bodočega predsednika vlade dr. Roberta Goloba je precej neznank. V medije je prejšnji teden pricurljala vest, da je karanteno ob COVID-19 preživel pri prijatelju. Menda ne le za to, ker ne bi želel, da se mu domači okužijo…

Le govorice?

»Že nekaj časa se šušlja, da naj bi se nekaj pletlo med predsednikom stranke Gibanje Svoboda Robertom Golobom in lepo nekdanjo sodnico Urško Klakočar Zupančič, Urška pa je zdaj kar sama povedala, kako se je vse skupaj začelo,« pa namiguje https://cosmopolitan.metropolitan.si, da ima dr. Golob ob sebi ne le politično, ampak tudi novo življenjsko sopotnico. To naj bi bila kar 44-letna podpredsednica Gibanja Svoboda Urška Klakočar Zupančič. »Ali sta resnično par ali pa so vse skupaj le prenagljene govorice,« stopijo pri Cosmu malce pokroviteljsko na žogo, a se zdi, da kjer je dim, je tudi ogenj.

Dvorjenje prek FB-ja?

Spoznavanje, morda celo dvorjenje dr. Goloba, je potekalo bolj v srednješolski maniri… »Gospod Golob je mene kontaktiral preko Messengerja, ker je seveda vedel, da imam Facebook stran in tako sva prišla v stik,« je povedala za Topnews povedala Urška Klakočar Zupančič. Kdo pravzaprav je dr. Goloba nova srčna dama?

Študirala v Angliji

Mag. Urška Klakočar Zupančič je bila rojena 19. junija 1977 v Trbovljah. Doma je iz Sevnice, s sinovoma pa že več let prebiva v Ljubljani. V gimnazijskih letih je nekaj časa živela v jugozahodni Angliji v mističnem mestu Glastonbury, kar je zaznamovalo njeno nadaljnje življenje. Leta 1996 je bila zlata maturantka, študij pa je nadaljevala na Pravni fakulteti v Ljubljani. Kot absolventka je v letu 2001 stažirala na sedežu Organizacije Združenih narodov v New Yorku. Diplomirala je iz prava mednarodnih organizacij in mednarodnih ekonomskih odnosov. Leta 2005 je naredila pravniški državni izpit in se kot višja pravosodna svetovalka zaposlila v Uradu predsednika Vrhovnega sodišča RS. Njeno glavno področje zanimanja je nato postala pravna zgodovina, iz česar je leta 2011 magistrirala, odločila pa se je tudi za doktorat. Od konca leta 2008 je bila sodnica Okrajnega sodišča v Ljubljani, kjer je odločala v civilnih nepravdnih zadevah, nanašajočih se ne nepremičninsko področje, denacionalizacijo, etažno lastnino, varstvo duševnega zdravja, poslovne sposobnosti in dednopravno področje.

Okrcala Janšo

V javnosti je postala znana potem, ko je v letu 2020 izrazila svoje nestrinjanje z aktualno vladno politiko, njenim vplivom na sodniško neodvisnost in prekomerno uporabo represije s strani izvršilne veje oblasti. Zaradi vdora v njeno zasebnost in posledično svojih stališč se je morala zagovarjati pred disciplinskim sodiščem, kjer je bila oproščena, vendar je kljub temu zapustila sodniške vrste in se zaposlila v lastnem podjetju, kjer se ukvarja s pravnim in poslovnim svetovanjem.

Pisateljica

V javnosti nastopa izrazito kritično do oblasti. Zavzema se za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin, za dosledno spoštovanje ustavnosti in zakonitosti (vladavine prava) ter za nujno podreditev nosilcev oblasti ljudstvu. Že od otroških dni rada piše, zadnjih nekaj let pa mesečno objavlja strokovne članke s področja pravne zgodovine. Aprila 2021 je izdala zgodovinski roman Gretin greh, ki je zaradi zanimive vsebine ter dejstva, da njegovo bistvo odseva tudi v današnjem času, postal uspešnica.

Nikjer nič o partnerski zvezi

Urška je mati devetletnih dvojčkov Filipa in Davida (na strankini spletni strani ne zapišejo nič o njenem partnerju ali o tem, da je v zakonski zvezi!), ki sta imeni dobila po velikih zgodovinskih osebnostih. Poleg pisanja se ukvarja še s konjeništvom, kjer odmik od ponorelega sveta najde v sedlu svoje kobile Gine. Njena strast so še potovanja, ki ji dajejo energijo in znanje za njene nadaljnje strokovne in literarne podvige.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www