• C Novo mesto
  • 03:39
  • Ned, 02.10.2022

FOTO: Sebastien Abramov neprepoznaven, ne boste pa verjeli, kakšna je videti Julija

Na celjskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber v okolici Žalca leta 2015. Abramov je zavrnil zagovor in pri tem dejal, da se bo zagovarjal skozi sodni postopek. Dodal je še, da danes ni pripravljen odgovarjati na vprašanja. Policijska preiskava dogodka je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

So pa obtoženega na sodišče pripeljali v lisicah, oblečenega v trenirko. Če samo se spomnimo, kakšnega smo ga bili vajeni pred leti, je bil to po videzu čisto drug človek. Glavna akterka v aferi z odrezano roko Julija Adlešič pa je bila na sodišču brezhibno oblečena, poskrbela pa je tudi za urejeno pričesko in nohte. Podoben videz boste zasledili tudi na njenem Instagramu, kjer pa roko, ki je bila odrezana in prišita nazaj,  na fotografijah spretno skrije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julija Adlešič (@julija.adlesic)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julija Adlešič (@julija.adlesic)

Kriva prevare

Senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je na ponovljenem sojenju v zadevi odrezana roka sicer Julijoin Sebastiena a po njunem priznanju spoznalo za kriva in ju obsodilo na zaporni kazni. Adlešičevi je prisodilo na eno leto in sedem mesecev zapora, Abramovu pa dve leti in pet mesecev. Večino kazni sta sicer že prestala v priporu. Sodišče je za kriva spoznalo tudi starša Abramova Tinko Huskić Colarič in Gorazda Colariča, ki sta danes prav tako priznala krivdo. Izreklo jima je pogojno obsodbo enega leta in šestih mesecev zapora oz. enega leta s preizkusno dobo treh let.

Tožilstvo jim je očitalo nadaljevanje kaznivega dejanja poskusa goljufije oziroma pomoči pri teh dejanjih na škodo petih zavarovalnic, ki bi morale Adlešičevi v primeru nezgode izplačati odškodnino v skupni višini okoli 1,17 milijona evrov, a do izplačil ni prišlo. Adlešičeva pa si je po besedah njenega zagovornika Borisa Grobelnika predvsem želela mir v življenju ter se izogniti dolgotrajnemu postopku, pa tudi medijskemu pritisku. »Želi naprej živeti anonimno, tako kot običajen državljan,« je dodal. Na vprašanje, zakaj je torej krivdo priznala šele sedaj, je Grobelnik odvrnil, da je taka osebna odločitev, ki mora dozoreti v vsakem človeku. Kot je še pojasnil, je Adlešičeva danes dosojeno zaporno kazen že skoraj v celoti prestala v priporu.

N. D.; Foto: voyo

bloke