• C Novo mesto
  • 01:11
  • Pet, 31.03.2023

Glasbeniki žalujejo: poslovil se je Martin

„Martin, hvala za vse! Naj ti zvok tube in pesem nikoli ne ugasneta,“ so še zapisali ob slovesu prijatelja.

DOMŽALE “Če smo pri Godbi Domžale kadarkoli pomislili na sekcijo tub, se nam je pred očmi najprej pojavila podoba Martina. Visok, a samo po telesni višini, preudaren, umirjen, moder, prijeten, topel, družaben in izredno duhovit. Vse to in še več je naš Martin,” so ob novici in smrti svojega člana Martina Kosa zapisali pri domžalski godbi.

„Martin, hvala za vse! Naj ti zvok tube in pesem nikoli ne ugasneta,“ so še zapisali ob slovesu prijatelja.

„Vsi, ki smo poznali Martina Kosa iz Domžal, nas je presenetila in zelo užalostila novica, da se je mnogo prehitro, predvsem pa nenadoma za vedno poslovil od nas. Martin, ki bi letos dopolnil 70 let, je bil član Godbe Domžale od otroških let, zvest pa ji je ostal vse do zadnje vaje, ki so jo imeli dan pred njegovo smrtjo,“ pa dodajo na spletnem portalu Domžalec,, kjer so dodali tudi to:

“Martin je imel tudi več talentov. Med njimi sta že posebej izstopala talenta za risanje in glasbo. Oba talenta je izkazoval že v otroštvu. Pri kolebanju, kateri talent naj razvija, je zmagala glasba. Vpisal se je v glasbeno šolo, preizkusil par instrumentov in pristal na tubi v godbi. S poklicnim delom, s precej neobičajnim urnikom, angažiranostjo pri godbi, ki mu zapolni precej časa; dvakrat na teden vaje, nastopi, tekmovanja in tudi precej intenzivno rekreacijo – tekom, si je Martin dodobra zapolnil dneve. Godbi Domžale je bil zvest vse do zadnjega. Zaradi svoje velikosti in pa tudi velikosti tube, se je Martina na nastopih med godbeniki opazilo najprej.”

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www