• C Novo mesto
  • 17:07
  • Pon, 25.09.2023

Gledalci so jokali, tako so se v oddaji V Petek zvečer poslovili od glasbenika Mateja (27) iz Trebnjega

»Prav vse je izredno prizadelo prezgodnje slovo Diamanta Mateja Kravcarja. Matej je bil diamant. Njegova trobenta je zvenela kot najsvetlejši diamant. V tem venčku, ki ga sestavljajo pesmi Gozdovi v mesečini, Valček za naju, Slovenija, od kod lepote tvoje in Slovenski kruh zveni Matejeva trobenta, posneta v minulih oddajah, ostale instrumente v živo spremljajo Diamanti in Godalni kvartet 4strings,« so se v prvi oddaji nove sezone zabavne oddaje v Petek Zvečer, ustvarjalci oddaje, glasbeniki in gledalci poslovili od pokojnega 27-letnega izjemno nadarjenega trobentača Mateja Kravcarja.

»V petek zvečer napravil res nor poklon Mateju. Tako ponosna sem, da sem stala z njim na odru… večkrat… In še ugotovila sem, da ga imam ves čas v ozadju, na naslovni sliki na fb… Verjamem da je postal angel varuh nas glasbenikov. Naj živi glas njegove trobente«; »Solze so kar same tekle, tako lepo je zvenelo«; »Zopet so pritekle solze. Kar same. Škoda ga je. Matej, naj ti bo lepo tam nekje za mavrico. Tvoj glas in glas tvoje trobente bo vedno ostal živ,« so bili ganjeni gledalci, ki niso mogli zadrževati solz.

Umrl med potapljanjem

Spomnimo, med potopom na dah je v začetku avgusta v 27. letu starosti umrl glasbenik Matej Kravcar, med drugim znan kot trobentač v skupini Diamanti, ki je bila del oddaje V petek zvečer, bil pa je tudi član Pihalnega orkestra Trebnje, poročajo mediji. Na družbenih omrežjih so se mu poklonili številni znani Slovenci. Kravcar, sicer Trebanjec je junija izvedel svoj magistrski koncert, za sabo pa je imel številna glasbena sodelovanja, med drugim z Gregom Avsenikom, Radijskim orkestrom RTV Slovenija in orkestrom hrvaške javne radiotelevizije HRT, nastopil pa je tudi z duom 2Cellos.

Kravcarju se je na družbenih omrežjih poklonilo več imen iz sveta glasbe, med njimi Nuška Drašček, Zala Smolnikar, Alenka Gotar, Konrad Kondi Pižorn in Blaž Švab. Z zapisom na omrežju Facebook, v katerem so ga označili za izrednega trobentača in človeka, ki je bil zgled mnogim, so se od njega poslovili tudi v lokalnem pihalnem orkestru.

N. D.; Foto: RTV Slovenija