• C Novo mesto
  • 04:56
  • Sob, 21.05.2022

Gledali ste ga na Pop TV, v videospotih, a niste vedeli, da ima na vesti smrt človeka

Aleksandar Repić Pici, pred leti jo je zagodel tudi Pop TV-ju, ko je vdrl v hišo Big Bother, znan po svojih Youtube potegavščinah v duetu Pero&Pici šov, zaradi katerih je tudi pogosto prišel navzkriž z zakonom, nenazadnje pa se je pojavil tudi na POP TV v seriji Truplo in videospotu s Trkajem, je glasbeniku in Youtuberju Vauksu priznal, da ima na vesti smrt človeka.

Kdo sta Pici in Pero?

Prijatelja Pero Martić in Aleksander Repić sta nekoč vodil uspešen kanal na Facebooku, Pici in Pero, na katerem sta objavljala videe svojih vragolij. Aleksandar je leta 2016 preskočil ograjo, ki je varovala Poptevejevo hišo Big Brother. Pred ljubljanskim okrajnim sodiščem sta se morala braniti pred očitki poškodovanja tuje stvari oziroma povzročanja škode s skakanjem po službenem vozilu policije. Martić sedaj sam vodi uspešen kanal na YouTubu, z Aleksandrom pa nista več v stikih.

Ko je imel 15 let, so s prijatelji zažgali barako, v kateri je spal moški. A kot zagotavlja Repić, tega niso vedeli. Da so tam našli zoglenelo truplo, so izvedeli šele iz medijev. Pici sicer ni bil tisti, ki je polil bencin in vžgal, a prizna, da je bil sokriv in da dejanje globoko obžaluje. Šele osem let po dogodku jih je nekdo izdal in štirje, med njimi tudi Pici, so bili zaradi dogodke obsojeni na pogojno zaporno kazen. »Jaz imam na vesti smrt človeka, bil sem zraven. Lahko me pljuvate, a največja kazen je tista, ki jo moram jaz nositi na svojih plečih,« je zaupal v videu, v katerem je prvič javno govoril o tragičnem dogodku, ki se je zgodil leta 2008.

Kazen na Dobu

Pici je spregovoril tudi o prestajanju kazni na Dobu. Med drugim je priznal, da je imel pri sebi tudi telefon. Kot je pojasnil, je napravo skrival v dveh kosih kruha, ki sta bila zavita v prozorno folijo: »Nihče ni pomislil, da se tam notri nekaj skriva.« Ob tem je povedal, da so na Dobu najmanj priljubljeni kriminalci, ki so tam končali zaradi spolnega nasilja nad otroci. V posnetku pove, da ima do njih tudi sam ničelno toleranco. Priznal je tudi, da so z nekim pedofilom, ki se je spravil na 14-letnico, v zaporu večkrat fizično obračunali, vse skupaj pa naj bi tiho podpirali tudi nekateri pazniki. Repića so zato za dva meseca premestili v kazenski blok.

N. D.; Foto: Google maps

cvetličarna