• C Novo mesto
  • 12:01
  • Čet, 22.02.2024

Hrvaška glasbena legenda v bolnišnici: “Zadnje dni se ni počutil dobro!”

Odpeljali so ga v Split.

SPLIT – Mišo Kovač je v bolnišnici, javljajo hrvaški mediji. Kot je za Slobodno Dalmacijo povedal eden od neimenovanih virov, je bil 82-letni Mišo hospitaliziran na oddelku za pulmologijo KBC Split, kamor so ga v ponedeljek zvečer z reševalnim vozilom prepeljali iz Podstrane, kjer živi z ženo Lidijo, ki je poklicala zdravnike, potem ko so ugotovili, da ima Mišo vročino.

„Vse je pod nadzorom, zdaj je najbolj pomembno, da je Mišo pod nadzorom zdravnika. Zadnje dni se ni počutil dobro, in ko je dobil visoko temperaturo, sta Lidija in Mišo poklicala zdravnike. Mišo ima sicer kronično obstruktivno pljučno bolezen (KOPB) in zdaj, ko ga muči vročina, je bolje, da je v bolnišnici,“ še dodajajo splitski novinarski kolegi.

Kdo je Mišo Kovač?

Mate Mišo Kovač (Šibenik, 16. julij 1941) je hrvaški pevec zabavne glasbe. Je pevec z največ prodanimi ploščami (in drugimi nosilci zvoka) zabavne glasbe na Hrvaškem, pa tudi v celotni bivši SFRJ. Z več kot 20 milijoni prodanih plošč v 47-letni glasbeni karieri ter številnimi glasbenimi in diskografskimi nagradami je eden najbolj znanih in karizmatičnih hrvaških pevcev. Začel je s priredbami tujih uspešnic, nato pa nadaljeval s poudarjeno čustvenimi pesmimi pretežno značilnega mediteranskega, dalmatinskega melosa in sodelovanjem s klapami. Vrhunec priljubljenosti je doživela v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja, še danes pa ima precej zvesto publiko. Čeprav glasbeni kritiki bolj cenijo njegova zgodnejša in manj znana dela, si je pridobil popularnost s čustvenimi in zabavnimi melodijami, kot so Ostala si uvij ista, Vsi pojejo, jaz ne čujem, Če odideš jaz” in drugi. S svojo popularnostjo, karizmo, brezkompromisnostjo in pogosto samosvojo držo ter uspehi si je pridobil status hrvaške glasbene legende, o legendi zapiše Wikipedia.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona