• C Novo mesto
  • 11:43
  • Pon, 24.01.2022

Hrvaška glasbena scena v solzah, umrla bivša pevka legendarne skupine

Bila je pevka Srebrnih kril od leta 1994 do razpada zasedbe leta 1999. Z zasedbo je prepevala plesne uspešnice, največja med njimi pa je bila Ljubav je za ljude sve.

Vlatka Grakalić, nekdanja pevka skupine Srebrna krila, je včeraj v starosti 48 let umrla na Norveškem. Le dober mesec dni po tem, ko je izvedela, da ima raka na maternici, navajajo hrvaški mediji. »Ja, žal je Vlatka umrla včeraj, 31. oktobra, po kratki in hudi bolezni. Slovo bo tiho v najožjem krogu družine. Družina išče mir in razumevanje v teh najtežjih trenutkih,« je za Večernji list je povedala Maja Grakalić, sestra pokojne pevke.

Skupino zapustila po smrti pevca

Vlatka je bila pevka Srebrnih kril od leta 1994 do razpada zasedbe leta 1999. Z zasedbo je prepevala plesne uspešnice, največja med njimi pa je bila Ljubav je za ljude sve. Po smrti pevca skupine Mustafe Ismailovskega Muca se je posvetila samostojni karieri in kmalu zatem zapustila Hrvaško. »Po smrti kolega Muca sem se odločil zapustiti Hrvaško in sprejel ponudbo. Delala sem kot pevka v cover bandu na Mallorci,« je nekoč povedala za InMagazin. Najprej se je preselila v Španijo, kjer je živela nekaj let in spoznala svojega moža iz Osla. Poročila sta se in se skupaj preselila na Norveško, kjer sta se jima rodila dva otroka.

Srebrna krila

Srebrna krila je hrvaška pop-rock skupina iz Zagreba, ki je priljubljena v državah bivše Jugoslavije. Zasedba je nastala leta 1978, vodil pa jo je Vlado Kalember. Večino njihovih uspešnic izhaja iz njegovega, pesmi jim je pisal Đorđe Novković. Leta 1988 je skupina zastopala Jugoslavijo na tekmovanju za pesem Evrovizije s pesmijo Mangup in se uvrstila na 6. mesto. V osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja je skupina šla skozi vrsto različnih inkarnacij. Kalember je skupino zapustil po albumu 30 u hladu iz leta 1986. Skupina je prenehala delovat za nekaj let po smrti njenega vodje Mustafe Ismailovskega Muca leta 2000 in se je ponovno združila leta 2012, navaj wikipedia.

N. D.; Foto: Shutterstock