• C Novo mesto
  • 19:10
  • Sob, 15.05.2021

Hrvaška žaluje, umrl je eden njihovih največjih igralcev

Legendarni igralec Musatafa Nadarević je umrl po dolgi bitki s hudo boleznijo v starosti 77 let, poroča Radio Sarajevo. Novico o njegovi smrti je za omenjeni portal potrdil igralec Moamer Kasumović. Hrvaški mediji še navajajo da je zbolel za pljučnim rakom, a da je bil nedavno odpuščen iz bolnišnice. Ob tem dodajajo da je bil zadnje dni vseskozi v Zagrebu, ki je ni zapustil zaradi slabih epidemioloških razmer.

Preminuo je legendarni glumac Mustafa Nadarević.

Počivao u miru.

Objavil/a Index.hr dne Nedelja, 22. november 2020

Mustafa Nadarević se je rodil v Banja Luki leta 1943. Leta 1969 do odhoda v pokoj leta 2011 je bil član Drame Hrvaškega narodnega gledališča v Zagrebu. Mnogi se ga bodo spominjali po filmu Otac na službenom putu Emirja Kusturice leta 1985, kjer se je odigral vlogo Zijaha. Občinstvo pred malimi TV zasloni je razveseljeval z vlogo Izeta Fazlinovića v seriji Lud, zbunjen normalan. Med drugim je igral tudi v filmih slovenskega režiserja Gorana Vojnovića Čefurji raus! in Piran-Pirano.

Leon Glembaj je moj Mustafa Nadarević. Najveća uloga domaćeg filma ikad. I jedan od najvećih glumaca. Izeta Fazlinovića nisam poznavao. Slava Muji, već se dugo mučio i odlazak mu je mir.

Objavil/a Andelo Jurkas dne Nedelja, 22. november 2020

Za svoje delo je dobil številne nagrade in priznanja, tudi hrvaško državno nagrado Vladimirja Nazorja za življenjsko delo. eta 2012 se je poročil s slovensko oblikovalko Slavico Radović, ko je istega leta umrla pri 48 letih.

NaDlani.si; Foto: Pixbay