• C Novo mesto
  • 07:20
  • Tor, 15.06.2021

Je Marko Potrč obupal in se je zadnjič javil? »Vse je že razkrito, lahko zaključim«

Marko Potrč tudi po vrnitvi iz Švedske opozarja Slovenijo o protikoronskih ukrepih, ki jih nad nami izvaja oblast in stroka. V zadnjem videoposnetku se je jasno izrazi, da v tem več “ne vidi veliko smisla”, zato so mnogi mnenja, da je to njegov zadnji video na takšno tematiko.

»Danes je 6. junij 2021 in okoli nas je že več kot 700.000 ljudi, ki so nastavili ramo. Iz katerega razloga velika večina teh, ni več potrebno razglabljati. Vsi vemo, da zato, da bi imeli svobodo. Oziroma vsaj nek približek svobodi. Približno tako kot se je slepo in uklonjivo izpolnjevalo vse nelogične, bizarne in velikokrat več kot neumne ukrepe, ki niso imeli nikakršnega, ampak res nikakršnega učinka na katerekoli številke. To je danes enostavno preveriti. In… jo imamo? Mislim svobodo. Jo imate recimo zato, ker ste si natikali – pardon, moram uporabit ta izraz – nagobčnike na obraz? Jo imate zato, ker ste to počeli kljub temu, da je celo veliko zelo renomiranih strokovnjakov dejalo, da je to neumnost in zgolj propaganda? Da je to absolutno nujno, je trdila le politično izbrana stroka. A danes jasno vidimo tudi v statistiki, da to ni imelo nikakršnega učinka. Ne pri nas, ne drugje. In, si jo še vedno natikate?« razpreda v objektiv.

»Sem za razumne ukrepe, vsekakor pa sem proti neumnim, diskriminatornim, nedemokratičnim ukrepom, ki nam jemljejo našo svobodo, pravice ter normalno sedanjost in tudi prihodnost. In prav zato lahko s tem razkrivanjem in dokazovanjem zaključim, ker je vse že razkrito,« je še navedel Potrč in ob tem dodal, da maske še naprej ne bo nosil. »In dokler lahko v restavracijo mirno gredo jest sodelavci brez vseh omejitev ter teh absurdov PCT, družina pa ne, se mi to ne bo zdelo normalno, še manj pa sprejemljivo. Vprašanje pa je, kaj boste torej jutri in vsak dan za tem, storili vi,« je zaključil.

NaDlani.si; Foto: youtube